Jokić opet pročitao Sparse, Denver nadomak sledeće runde (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.19. | 08:08

I opet jako blizu tripl-dabla

Zabrinuli su svoje navijače posle krajnje mlakog ulaska u plej-of, ali košarkaši Denvera sada ponovo izgledaju kao tim koji je prekinuo šestogodišnji post u doigravanju najjače košarkaške lige sveta.

Nagetsi su ponovo jako dominantni, a Nikola Jokić kumuje takvom izgledu celog tima! Denver je potvrdio brejk iz San Antonija i vrlo sigurno korača ka narednoj rundi plej-ofa pošto je ubedljivo slavio u svom Pepsi Centru rezultatom 108:90!

Izabrane vesti

Jokić je ponovo ostao na samo dve asistencije od tripl-dabla, pošto je utakmicu završio sa 16 poena (5/11 iz igre, 2/4 za tri) i 11 skokova, te dve ukradene i jednom blokiranom loptom, dok je važnu ulogu odigrao Džamal Mari s 23 poena. Koliko je učinak tandema Jokić – Mari važan za Nagetse možda je najbolje opisao trener Majkl Meloun.
“Njihova hemija je gotovo romantična. Toliko brinu jedan o drugom, vole se. Igraju jedan za drugog. Tako je to kada smo u najboljem izdanju“.

Jokić je ponovo bio žila kucavica Nagetsa. Ponovo je odlično pročitao namere Grega Popoviča i njegovih pulena sa čestim udvajanjima na niskom postu i to im se obilo o glavu. Nagetsi su na parketu izgledali moćno, sa Jokićem kao njihovim liderom i odličnom podrškom igrača sa klupe. Rezultat toga bilo je vođstvo od čak 30 poena razlike (99:69), posle čega su svi Denverovi starteri otišli na klupu i više se nisu vraćali na parket.

Demar Derozan i Lamarkus Oldridž su predvodili Sparse sa po 17 poena, ali je Denver praktično od finiša prve četvrtine uzeo prednost koju do kraja nije ispuštao. I to je velika promena u odnosu na prethodne susrete. Sparsi su znali da nadigraju Nagetse u svakom dosadašnjem uvodnom kvartalu, na šta je Meloun insistirao da je obaveza tima da odgovori na tako nešto. Denverova odbrana takođe je odradila dobar posao i još jednom sačuvala Derika Vajta, pošto je utakmicu završio s 12 poena. Podsetimo, u prve tri utakmice prosečno je beležio 23 poena, dok je u prošlom okršaju imao svega osam.

Denver bi trijumfom u narednom meču obezbedio plasman u polufinale Zapadne konferencije, gde će ukrstiti koplja s Portlandom, koji je nošen Demijanom Lilardom surovo precrtao Oklahomu...

NBA – REZULTATI

Toronto – Orlando 115:96
/Lenard 27 – Ogastin 15/

Filadelfija – Bruklin 122:100
/Embid 23 – Holis Džeferson 21/

Denver – San Antonio 108:90
/Mari 23 – Oldridž 17/

Portland – Oklahoma 118:115
/Lilard 50 – Džordž 36/

Foto: Reuters


tagovi

Denver NagetsSan Antonio SparsNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara