Jokić prodao trik Markanenu i ostao nadomak tripl-dabla, Nagetsi deklasirali Čikago (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 07:32

Tim iz Kolorada se uspravio posle teškog poraza od Golden Stejta

Posle teškog poraza od Golden Stejta Džamal Mari je obećao treneru Majklu Melounu da će pružiti veće napore da ekipi pomogne u svakoj utakmici, a Nikola Jokić da će biti još agresivniji u napadu. Svoje obećanje pred šefom struke su ispunili, jer su dvojica vodećih igrača baš to i pokazali u ubedljivoj pobedi nad Čikagom – 135:105.

To je ono što je Denveru trebalo. Sigurna, dobra, razarajuća igra. Nešto što će podići moral ekipe posle nove lekcije koju su Nagetsi dobili od vladajućeg šampiona NBA lige. Denver je ubeležio dvanaestu pobedu u trinaest utakmica na svom terenu, dok Bulsi još traže pobedu u 2019. godini.

Izabrane vesti

Mari je bio prvi strelac ekipe sa 25 poena, od čega je čak 22 ubacio u prelomnoj, trećoj četvrtini, dok je Jokić ostao na samo dva skoka do novog tripl-dabla. Za nešto više od 25 minuta na parketu srpski centar skupio je 18 poena (6/18 iz igre, 0/3 za tri), uz 11 asistencija i svega dve izgubljene lopte! Zanimljivo, Jokić je imao po četiri ofanzivna i defanzivna skoka, uz svih šest pogodaka sa linije slobodnih bacanja.

Osim napomenutih detalja, Jokić je još jednom oduševio publiku u Pepsi Centru, pošto je izvukao novi trik iz svog džaka sa raznim đakonijama. Prodao je foru najboljem igraču Bulsa Lauriju Markanenu kada je ušao na dvokorak s desne strane, obrnuo loptu iza leđa, a onda pogodio uz faul i dodatno slobodno bacanje. Taj potez izazvao je snažnu reakciju kod publike, koja mu je ponovo skandirala ono poznato „MVP, MVP, MVP“.

Pomogao je Nagetsima da se izvuku iz nešto sporijeg početka i da u jednom trenutku razlika ode na čak 40 poena... Denver je pokazao jaku reakciju posle relativno lošeg izdanja protiv Voriorsa i održali su prepoznatljiv defanzivni ritam, što je Bikove svelo na samo 47 poena za poluvreme.

Denver je dočekao i povratak Garija Harisa posle pet utakmica pauze zbog povrede prepone. Postigao je 14 poena za 19 minuta na terenu. Kod Čikaga Markanen je skupio 27 poena. 

NBA – REZULTATI

Šarlot – Sakramento 114:95
/Voker 23 – Hild 24/

Indijana – Filadelfija 96:120
/Jang 27 – Batler 27/

Toronto – Finiks 111:109
/Ibaka 22 – Buker 30/

Denver – Čikago 135:105
/Mari 25 – Markanen 27/

Oklahoma – LA Lejkers 128:138
/Džordž 27 – Kuzma 32/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsČikago Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara