Jokić sa 32+16 jači od Dončića, ori se MVP, MVP, MVP (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 19.12.18. | 08:49

Srbin zaludeo i navijače i stručnjake...

Denver ne da prvo mesto na  i Denver sa našim Nikolom Jokićem izgeda baš moćno! Noćas je pao Dalas (126:118), to je četvrta pobeda Nagetsa u nizu, a sedma vezana kod kuće, 11. u poslednjih 13 susreta. Učinak 21:9. Najbolji start u istoriji franšize. Sve to uz još jednu sjajnu partiju našeg asa. Jokić je ubacio 32 poena, uhvatio 16 lopti, zabeležio četiri asistencije i tri ukradene lopte (34 minuta na parketu). Više nije šala. Sve više medija tamo "preko bare" pominje gorostosnog Srbina kao kandidata za MVP nagradu, o čemu je posle meča govorio i njegov trener Majk Meloun. Jokić na sve to samo sleže ramenima: Ako se desi, desiće se...

Noćašnji susret sa Mevsima bio je posebno interesantan jer se Jokić namerio na Luku Dončića. Mnogi su iščekivali ishod njihovog košgeterskog okršaja i odgovor na pitanje ko je bolji. Ovu rundu dobio je Nikola. Mada je i Luka bio više nego dobar. Reprezentativac Slovenije srpskog porekla završio je utakmicu sa 23 poena, 12 podeljenih asistencija, šest skokova. Međutim imao je dosta loš procenat šuta iz igrem svega 33 odsto. 

Izabrane vesti

Meč je rešen u finišu treće deonice kada su Nagetsi napravili veliku seriju 14:0 i dišli do prednosti od deset poena - 105:95. U neizvesnom susretu kakav je bio ovaj tako velika serija, odnosno kriza gostiju, ispostaviće se ključnom za konačan ishod. Uspeli Mevsi da priđu na tri razlike 107:104, no to je bilo sve od njih. 

Kako Denver igra dobro, pre svega raznoliko i koliko igrača koristi Meloun, najbolji oslikava podatak su noćas pored Jokića razigrani (dvocifreni) bili i Džamal Mari (22 poena), Moris (16), Lajls (16), Bizli (12), Ernangomez i Plamli (11). Posebno se istakao Mari koji je za poluvreme imao 13 asistencija. Na kraju je završio s dabl dablom - 22p, 15as, 7sk. Uz Dončića Dalas su gurali Harison Barns (30 koševa), Vesli Metjus (14), Deandre Džordan (11p, 12sk)...

Na kraju utakmice palo je i ugodno ćaskanje Dončića i Jokića. Prodružio im se i Španac Ernangomez...

Luka, Nikola & Juancho chat postgame in Denver. #ThisIsWhyWePlay pic.twitter.com/WduBIhBPRL

— NBA (@NBA) December 19, 2018

Luku je u svlačionici odmah sačekalo pitanje o Jokiću...
"Uh, to je nešto neverovatno. Ne znam šta da kažem. Teško ga je zaustaviti. Sa takvim telom može da hvata lopte, postiže poene… Veoma je teško zaustaviti ga". 

Majk Meloun pokrenuo je priču o kandidaturi za MVP igrača. Mnogi su prihvatili:
"Ovo što Nikola radi nije samo prosta statistika", poručio je Meloun. "On to ponavlja iz večeri u veče i to na toliko različitih načina. Zato je poseban. Takvog nema u ligi"

Marej je dodao: "MVP? Sigurno! Pa šta još treba da uradi"?

Tori Krejg ima ormarić u svlačionici do Jokićevog...
"Ljudi znaju da je Joka dobar igrač, ali zapravo ne shvataju koliko je dobar. Po meni, on mora biti kandidata za najvredniju nagradu"


SVI SINOĆNI REZULTATI

Indijana - Klivlend 91:92
/Sabonis 17 - Hud 17/

Atlanta - Vašington 118:110
/Kolins 20 - Bil 29/

Bruklin - LA Lejkers 115:110
/Rasel 22 - Džejms 36/

Denver - Dalas 126:118
/Jokić 32 - Barns 30/


ZAPADNA KONFERENCIJA

ISTOČNA KONFERENCIJA


tagovi

Nikola JokićLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara