Jokić: Šutiram flouter jer ne mogu da zakucam

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.19. | 11:12

Srpski košarkaš o pogotku za pobedu protiv Majamija

Nikola Jokić nastavlja da obara rekorde i da pomera granice. Srpski as je utakmicu protiv Majamija završio sa 29 poena, 11 skokova i 10 asistencija. Tako je došao do 30. tripl-dabla u karijeri. Postao je drugi centar u istoriji kome je to uspelo protiv Majamija. Pre njega je to učinio Vlade Divac igrajući za Los Anđeles Lejkerse 8. januara 1995. godine. Dakle, pre tačno 24 godine.

Naravno, najvažniji momenat utakmice bio je na 2,4 sekunde pre kraja utakmice kada je Jokić na samo njemu znan način ubacio loptu u koš.

Izabrane vesti

Ima te fenomenalne uglove, baca loptu jednom rukom, popularni flouter. Zato i ne čudi pitanje spikera odmah posle utakmice, a ono je bilo vrlo jasno i precizno: Kako si uspeo da pogodš ono?
"Flouter je moj potez, volim ga. Volim da ga šutiram jer ne mogu da zakucam. Bio je težak šut, imao sam čuvara, ali je najvažnije da smo dobili utakmicu. Bila je pomalo mlitava utakmica za nas, ali na kraju smo primili manje od 100 poena, to je naš cilj i to je najvažnije", rekao je Jokić posle utakmice.

Jokić je zabeležio četvrti tripl-dabl u sezoni, a Denver je ostao na vrhu Zapadne konferencije. Naravno, najviše zahvaljujući Nikoli.
"Samo se trudim da dobijamo utakmice. I radim sve što je potrebno da bih došao do toga. Da li je to skok, asistencija, dodavanje, štagod".

Kolegu novinara je interesovalo da li je Jokić čuo skandiranje sa tribina koje je dolazilo od srpskih navijača.
"Ima dosta Srba tamo (pokazuje na deo tribine), mislim da su navijali za mene", rekao je nasmejani Jokić koji je posle utakmice ostao da se slika i druži sa srpskim navijačima.

Odličnu završnicu utakmice prokomentarisao je i trener Nagetsa Majkl Meoun.
"Bili smo jako dobri u zatvaranju tesnih mečeva, a Mari i Nikola su imali veliku ulogu u tome. Džamal je pravio prelepa dodavanja, a Nikola je pogodio veoma težak šut", rekao je Meloun i javno pohvalio Tonija Krejga za dobru igru na ovoj utakmici.

Jokić trenutno prosečno po utakmici ima 18,9 poena i 10,1 skok. Dakle, dabl-dabl u proseku.

Foto: Prinskrin


tagovi

Nikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara