Jokić: Sve je to košarka, meni je isto plej-of ili liga

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 10:18

Nakon drugog poraza u tri utakmice plej-ofa od Sparsa lider Denvera nije delovao potrešeno

Denver Nagetsi su ponovo korak iza San Antonio Sparsa u prvoj rundi plej-ofa koju nakon sinoćnjeg poraza u Teksasu gube sa 1-2. Naš as, Nikola Jokić nastavio je sa dobrim partijama pošto je dao 22 poena, uz prilično dobar šut (8-14 za dva, 3-6 za tri), dodavši osam skokova i sedam asistencija. Istina, završetak susreta, kada se lomilo nije bio na visini zadatka, ali ni to ga čini se, nije nateralo da shvati koliko je situacija ozbiljna. Naročito ako se uzme u obzir njegovo poimanje plej-ofa, koje se direktno kosi sa američkim.
"Iskreno, meni je isto da li je plej-of ili liga... Možda je sada malo jači intenzitet, ali sve je to košarka.", lakonski je odgovorio Somborac koji u tri meča sa Mamuzama ima skoro pa trip-dabl učinak (17,7 poena, 11,7 skokova i 9,7 asistencija).

Srpski as i jedan od najboljih centara najjače košarkaške lige sveta, dao je i svoju analizu novog neuspeha Zlatnih grumenja koja su u plej-of ušla sa epitetom favorita u ovom okršaju.
"Utakmica je protekla u serijama ekipa. Za nas je bilo 16:0 u drugoj četvrtini, mada su uglavnom Sparsi ti koji se vezivali serije. U poslednjem delu meča oni su šutirali izvanredno, a mi nismo bili disciplinovani na parketu. Sveukupno, defanzivno nismo bili dovoljno dobri, a podbacio na  je i šut, jer smo dali samo 13 trojki. Mnogo lakih poena smo pustili Sparsi i to ne smemo više da dozvolimo uloliko mislimo da pobedimo u ovoj seriji. Potrebna nam je disciplina i koncentracija. Moramo dobro da proučimo ovaj meč, jer je svaki susret u plej-ofu važan, prosto ga morate dobiti. Moramo da budemo daleko agresivniji i jaki, da ih izbacimo iz zone komfora i napadnemo", zaključio je popularni Džoker.

Izabrane vesti

Naredna, četvrta utakmica ove plej-of serije igra se sutra uveče u Denveru, a u sledeću rundi ide prvi tim koji zabeleži četiri trijumfa. Ovaj par se ukršta sa parom Portland - Oklahoma gde trenutno vode Trejlblejzersi sa 2:0.

(FOTO: Reuters)

 


tagovi

Denver NagetsNikola JokićSan Antonio SparsNBA plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara