Jokić u centru pažnje američke javnosti! O'Nil: Impresioniran sam, dugo nisam video ništa slično; Dankan? Rano je za poređenje...

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.19. | 12:39

Čarls Barkli okrenuo leđa Nagetsima...

Nikola Jokić i Denver Nagetsi noćas su slavili u majstorici protiv San Antonija i obezbedili plasman u polufinale Zapadne konferencije. Srpski as pružio je još jednu blistavu partiju, vodivši četu Majka Melouna do velike pobede. Mnogi stručnjaci govorili su pred start ove serije da će to biti pravi ispit za Jokića, da lude brojke iz ligaškog dela sezone treba ostaviti po strani, jer plej-of je pravo merilo vrednosti. I ostaše po strani tripl-dablovi iz regularnog dela, kad ono, Jokić "naštancovao" nove.   

Izabrane vesti

U svakom meču protiv tima za koji se može reći da je pravi specijalista za doigravanje i čija je odbrana simbol čvrstine u košarkaškom svetu, srpski reprezentativac bio je na visini zdatka. U prvom susretu dvocifrene brojke u sve tri najvažnije kolone, noćas takođe, a u ostalim utakmicama uvek "za dlaku". Tako dolazimo do izvanrednog proseka. Nikola Jokić u prvih sedam plej-of utakmica svoje karijere: 23,1 poen, 12,1 skokova i 9,1 asistencija! 
"Važno je da smo mi pobedili", pokušao je da ostavi po strani svoj učinak Jokić. “Mislim da je tim očekivao od mene da učinim nešto. Samo sam igrao najbolje što sam mogao. I to je to. Da li su brojke nešto za šta živim? Ne, svakako da ne, to je samo dobra statistika. A za sve ovo zaslužan je ceo tim, ne pojedinac".  

Denver je izneadio Sparse odbranom u sedmoj utakmici. Teksašani u prvih devet minuta utakmice nisu mogli ništa da ubace, samo četiri poena...
“Svaki put kada igramo dobru odbranu - pobedimo. Kada uložimo trud na toj strani - dobijamo. Prošle sezone trener nam je dosađiavo u vezi sa tim. Tražio je da budemo bolji i bolji... Prošle sezone najlošije smo branili trojke. Sada to najbolje radimo. To sigurno nešto govori". 

Na pitanje koliko ga je izmorila ova serija Jokić je kazao:
“Umor, to je deo posla. Nisam samo ja umoran. Umor, bol, modrice, sve to čini ovu igru. Pogotovo kada se radi o ovako važnim mečevima". 

Nikola Jokić odigrao je čitavo drugo poluvreme, uopšte nije izlazio iz igre, međutim to ga ne brine. Najavljuje da će biti na visini zadatka i protiv Portlanda, već na startu polufinalne serije, u ponedeljak. 

Opservacija Grega Popovića uvek su zanimljive, tako je bilo i nakon noćašnjeg okršaja. Pop nije izgledao previše potišteno, čak je stigao i da se našali...
“Čudna utakmica, unazadili smo košarku u prvom poluvremenu. Iznenađen sam što su ljudi ostali u hali. Možda su mogli da odu kući, da popiju čašu vina i da gledaju na televiziji. Bilo je bolje u drugom poluvremenu. Imali smo našu šansu, nismo je iskoristili, ali srećan sam zbog Denvera na neki čudan način“, izjavio je Popović. 

Greg još jednom nije mogao da izbegne pitanja u vezi Jokića.
"Neću više da vam punim novine. Jeste li bili na nekim konferencijama ranije? Pitajte kolege šta sam govorio. Jokić je veličanstven, zaista veličanstven, mislim da je to dovoljno. Dankan? Da li može da se poredi sa njim? Mislim da je malo rano za to"

Zanimljivo je bilo i u studiju kod Šakila O'Nila. Emisija "Inside the NBA". Šek, Čarls Barkli, Eni Džonson i Keni Smit dali su svoje prognoze za polufinalu seriju Denver - Portland. Barkli nije imao dilemu, mada je u dosadašnjem toku sezone podržavao Melounovu četu: "Portland ide dalje, u šest utakmica". Slično razmišljanje izneo je i Smit, ali zato O'Nil prednost daje Nagetsima. I to baš zbog Nikole Jokića...
"Ne, Nagetsi idu dalje posle šest utakmica. Uživanje je gledati Jokića. Zaista je dobar. Lepo je videti centra da igra na takav način. Baš dugo nisam video nešto slično. Nikola je bejbi superstar. Sjajan igrač. I još ima prostora da napreduje. Impresioniran sam onim što pokazuje"

Podsetimo, sa dva tripl-dabl učinka u ovo plej-of seriji Nikola Jokić ušao je u probrano društvo sa Lebronom Džejmsom i Medžikom Džonsom, kao jedinom dvojicom asova do sinoć koji su u debitantskim sezonama u plej-ofu uspevali da upišu više od jednog takovg učinka. Takođe, Jokićev sinoćni tripl-dabl prvi je u NBA majstoricama još od 2016. i Lebrona Džejmsa

Sad nam ostaje da iščekujemo taj ponedeljak, zapravo utorak jutro po našem vremenu...

Foto: Reuters


tagovi

Nikola JokićNBA ligaGreg PopovićŠakil O'NilČarls Barkli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara