Jokićeva magija ukrala šou! Alej-up sebi o tablu, dodavanje preko celog terena, pa bez gledanja i novi tripl-dabl (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.01.19. | 08:15

Pa zamena dresa sa NFL zvezdom Vonom Milerom

Ne znamo da li ga je neko ozbiljno naljutio ili jednostavno uživa u svemu što radi na terenu, ali Nikola Jokić ne prestaje da ostavlja bez daha!

Ono što najbolji srpski košarkaš radi u ovom trenutku predstavlja čistu sublimaciju magije i neverovatnog talenta koji poseduje. Nikola Jokić ukrao je šou u ubedljivoj pobedi Denvera nad Los Anđeles Klipersima (121:100) i radio ono što malo ko ume i što se ne sme! Pepsi Centar uživao je briljantnim bravurama momka iz Sombora, koji je po ko zna koji put ukazao na to da njegove košarkaške veštine nemaju granice. 

Izabrane vesti

Odakle početi?

Nikola Jokić ponovo je imao tripl-dabl 18 poena (8/19 iz igre, 0/5 za tri), 14 skokova, 10 asistencija i dve blokade, te samo jednom izgubljenom loptom! I sve to za manje od 28 minuta na parketu! Jokić je protiv Klipersa stigao do svog drugog tripl-dabla zaredom, trećeg otkako smo ušli u 2019. godinu i dvadeset i prvog u još mladoj NBA karijeri. Neverovatno! 

I, nije sve u brojkama... Nikola Jokić je za Denverove navijače, ali i iskrene košarkaške poklonike spremio prave poslastice i trikove, kao i nešto što dosad nikada nije radio... Bacio je alej-up, ili kako Amerikanci vole da kažu, self-up, o tablu sa linije slobodnih bacanja i tako sebi obezbedio lake poene. Montrezl Herel i Danilo Galinari ostali su bez teksta, jer nikako nisu uspevali da pariraju srpskoj superzvezdi koja im je skakala po živcima...

To nije sve! U uvodnoj fazi treće četvrtine ispostavio je nestvarno dodavanje preko celog terena za Džamala Marija i naterao punu dvoranu da mu aplaudira u transu! 

Do novog tripl-dabla u karijeri Jokić je stigao na poseban način - tako što je saigraču Treju Lajlsu bacio šmekersko dodavanje sa pola terena, bez gledanja! Bilo je to na pet minuta do kraja utakmice, pri ubedljivom vođstvu Denvera rezultatom 109:90... To dodavanje možete videti od trećeg minuta narednog snimka...

Posle zabave koju je priredio navijačima, Jokić je posvetio pažnju još jednom svom fanu - NFL zvezdi Denvera Vonu Mileru. Njih dvojica su se posle utakmice družili, a onda i razmenili potpisane dresove. 

Što se učinka ostalih tiče, najefikasniji u domaćim redovima bio je Mari sa 23 poena (10/16 iz igre), Malik Bizli je ubacio 15, a Tori Kreg 14 poena. Denver je stigao do desete uzastopne pobede u svom Pepsi Centru. Kod gostiju Danilo Galinari i Tobijas Haris ubacili su po 18 poena, s tim što je Amerikanac dodao i 11 skokova. Montrezl Herel je imao 16, a Lu Vilijams 19 poena. Boban Marjanović je na terenu proveo šest minuta i upisao tri skoka, uz isto toliko promašenih šuteva iz igre. Miloš Teodosić je meč odgledao sa klupe.

NBA – REZULTATI

Majami – Boston 115:99
/Vejd 19 – Irving 22/

Denver – LA Klipers 121:100
/Mari 23 – Vilijams 19/

San Antonio – Oklahoma 154:147, posle produžetka (130:130)
/Oldridž 56 – Džordž 30/

Sakramento – Detroit 112:102
/Hild 18 – Džonson 16/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Nikola JokićLos Anđeles KlipersDenver NagetsBoban Marjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara