Branko Jorović (© Star Sport)
Branko Jorović (© Star Sport)

Jorović: Hvala Zvezdi, velika prilika za mene

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.07.22. | 18:10

"Vodio sam samostalno timove, u B ligi, jedan posao u Rumuniji, tako da imam iskustva iz toga. Košarka je takva, da li bio glavni ili asistent, moraš da budeš u tome stalno, fokusiran 24 sata dnevno", rekao je novi asistent Vladimira Jovanovića

Nova era u Crvenoj zvezdi je spremna da počne. Posle Dejana Radonjića, crveno-beli imaju novi stručni štab na čelu sa Vladimirom Jovanovićem. Mladi trener imaće najveću pomoć u Marku Simonoviću i Branku Joroviću, dva nekadašnja reprezentativca, sada u ulozi asistenata. Upravo je Jorović pričao o novim izazovima u trenerskoj karijeri kada je gostovao kod Mileta Ilića u podakstu "Jao Mile".

Izabrane vesti

"Veliko zadovoljstvo, hvala ljudima iz kluba koji su prepoznali da budem deo stručnog štaba. Doći i biti deo velikog kluba, takmičiti se, biti deo sistema, Evroliga, ABA liga, KLS ... sigurno veliki izazov za mene. Daću maksimum da ekipa bude što bolja i da jednostavno ove sezone napravimo rezultate koji se očekuju od Crvene zvezde", rekao je Jorović.

Nekadašnji reprezentativac ne dolazi na Mali Kalemegdan bez iskustva.

"Vodio sam samostalno timove, u B ligi, jedan posao u Rumuniji, tako da imam iskustva iz toga. Košarka je takva, da li bio glavni ili asistent, moraš da budeš u tome stalno, fokusiran 24 sata dnevno. Ovo je prilika koja je stvarno izvanredna za mene i sigurno ću se potruditi da pružim sve od sebe."

Ne zaboravlja se povreda koja je nažalost obeležila karijeru Branka Jorovića. Povreda leđa ga je srečila da napravi veliku internacionalnu karijeru. Sve se dogodilo u dresu Srbije na Mundobasketu 2006. u Japanu.

"To moje učešće u reprezentaciji je nešto što smatram da je vrh što sam dosegao u košarkaškom smislu. ta povreda je naravno bila teška, ali ni ona nemože da utiče na pozitivno iskustvo koje je reprezentacija. Ja sam se nromalno spremao mnogo više da pružim, igrao sam i preko granice bola, ali nije moglo", dodao je Jorović.



tagovi

Branko JorovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara