Još malo, pa – spektakl!

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.05.18. | 09:12

Na redu je poslednje kolo regularnog dela domaćeg šampionata u košarci, nakon čega sledi plej-of

Utakmicama 10. kola konačno se završava takmičenje po grupama u Košarkaškoj ligi Srbije i polako možemo da se spremamo za „spektakl” koji nas čeka u četvrtfinalu plej-ofa, što predstavlja novinu u ovosezonskom sistemu takmičenja. Ako ne bude prevelikih iznenađenja, možemo očekivati da prva mesta u grupama osvoje Crvena zvezde i FMP, a to bi moglo da nam donese večiti derbi već u polufinalu.

Bilo kako bilo, poslednje kolo moglo bi da otkloni dilemu eventualno oko četvrtoplasiranih ekipa u grupi. Branilac trofeja Crvena zvezda u završnom kolu Superlige dočekuje pančevački Tamiš. U prvom ovosezonskom okršaju dva tima malo je nedostajalo da Pančevci napravi veliko iznenađenje i savladaju crveno-bele, a nije im pošlo za rukom zahvaljujući trojci Stefana Jankovića u poslednjoj sekundi.
"Nakon pobede nad Zlatiborom, važno nam je da nastavimo u istom ritmu i da sačuvamo prvo mesto, koje nam donosi prednost domaćeg terena u nastavku takmičenja, kada praktično počinje pravi plej-of. Važno nam je i da se Antić vratio, videli smo koliko znači ekipi, a sada je važno i da dođe do svoje rutine i takmičarskog ritma nakon dužeg odsustva. Protiv Tamiša moramo da odigramo maksimalno, jer se dobro sećamo kako smo došli do pobede u Pančevu. Zbog lakše prehlade i lakše povrede, pod znakom pitanja za ovu utakmicu su Janković (zbog povišene temperature nije igrao protiv Zlatibora) i Marko Kešelj", izjavio je trener crveno-belih Milenko Topić.

Izabrane vesti

Drugo mesto u ovoj grupi učvrstio je čačanski Borac, koji će ligaški deo takmičenja zatvoriti gostovanjem zemunskoj Mladosti koja je poslednjeplasirana i nikako ne može da pobegne sa dna. U poslednjoj utakmici ove grupe još će Mega Bemaks dočekati Zlatibor koji se hrabro borio i prikazao u dobrom svetlu, pa će zasluženo nastupiti u doigravanju prvi put u klupskoj istoriji.

Kada je u pitanju B grupa, FMP će u slučaju trijumfa na domaćem terenu nad Vršcem osigurati prvo mesto na tabeli. U prvom superligaškom okršaju Panteri su u gostima rutinski slavili sa 102:89 nad Vrščanima, a eventualni kiks kluba iz predgrađa čekaće Partizan koji ima isti skor kao FMP, ali za poen slabiju koš-razliku u međusobnim duelima. Ekipa Nenada Čanka u ovom kolu gostuje valjevskom Metalcu koji je u prvom okršaju u hali Pionir namučio crno-bele tokom dobre tri četvrtine. Teoretski, Metalcu bi eventualna senzaciju u vidu trijumfa mogla da donese četvrto mesto i plasman u plej-of.

Mesto u doigravanju osigurao je i dorćolski Dinamik, na čijoj klupi sedi iskusni trenerski vuk Miroslav Muta Nikolić. To će im biti prvi nastup u doigravanju, a u poslednjoj rundi ligaškog dela takmičenja odmeriće snage s Vojvodinom u Novom Sadu. Igrali su ove sezone već tri puta, računajući i Košarkašku ligu Srbije, dva puta slavio je Dinamik, a jednom Vojvodina. U poslednjem okršaju, početkom maja na Dorćolu, bilo je 94:83 za Dinamik.

SUPERLIGA SRBIJE - 10. KOLO:

Grupa A

Utorak

13.00: Crvena zvezda – Tamiš
16.00: Mladost – Borac
19.00: (1,15) Mega (20,0) Zlatibor (6,00)

Grupa B

Sreda

18.00: Metalac – Partizan
19.00: FMP – Vršac
20.00: Vojvodina – Dinamik

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara