Jovica Arsić pred početak Superlige: Nadam se da će se uloženi trud isplatiti

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.19. | 11:39

U prvom kolu košarkaši Borca idu u goste ekipi OKK Beograda

Borcu je zapalo da u grupi A bude sa šampionom Srbije Crvenom zvezdom, zatim FMP-om, OKK Beogradom, Zlatiborom i Dunavom. Ako se samo baci pogled na spisak timova sa kojima će Čačani ukrstiti koplja, odmah se može videti da je pred izabranicima Jovice Arsića orgoman posao. Zvezda je svu svoju silinu pokazala u finalu ABA lige, FMP ima dugogodišnje iskustvo igranja u jadranskoj eliti, a ostale ekipe su se značajno pojačale pred smotru najboljih timova u zemlji. Naravno, izazovi će biti brojni, ali Čačani su bezbroj puta pokazali da mogu da se nose sa nedaćama. Zato ne treba sumnjati da će tako biti u ovogodišnjem izdanju Superlige.

Strateg Borca Jovica Arsić smatra da je prošlogodišnja Superliga bila daleko važnija nego što će to sada biti slučaj.
,,Treba biti objektivan pa reći da Superliga neće imati značaj kakav je imala prošle sezone. Zvezda i Partizan su apsolutni favoriti za osvajanje šampionskog zvanja. Prošle sezone je situacija bila drugačija, jer se preko Superlige išlo u ABA 2, tako da je bilo zanimljivo do poslednjeg dana”.

Izabrane vesti

Ipak, Borac će se i ove godine truditi da se pokaže u najboljem svetlu.
,,Superligu dočekujemo pojačani, jer je u naše redove stigao Dušan Miletić, tako da imamo još jednog centra. Doduše, tokom pauze smo imali brojne probleme sa povredama igrača, tako da pripremne mečeve nismo igrali u punoj snazi. Bez obzira na te nedaće, spremni smo da odradimo dobar posao. Kod igrača postoji motiv i neophodna tenzija, što uvek predstavlja plus”, dodao je Arsić.

Prvi izazov za klub iz grada na Moravi jeste OKK Beograd, tim koji je na svom parketu ove sezone porazio čačanske crveno-bele.
,,Težak zadatak je pred nama. OKK se pojačao sa nekoliko odličnih igrača. Došao je iskusni plejmejker Ratkovica, zatim mladi i talentovani Musić, Tanasković. Sve u svemu, stvorena je ekipa vredna poštovanja”, rekao je Arsić, pa nastavio:
,,Nema nam druge nego da razmišljamo od utakmice do utakmice. Najvažnije će biti one u drugom delu grupne faze, kada ćemo mahom igrati kod kuće. Ipak, ako želimo visok plasman kao prošle sezone ne smemo da grešimo. Ostaje nada da će se sav uloženi trud na kraju isplatiti”, završio je Jovica Arsić. 

Kapiten Borca Marko Marinović najavljuje da će se njegov tim truditi da ponovi veliki uspeh od lane, kada je dospeo među četiri najbolje ekipe u zemlji.
,,Mi i ove godine imamo najviše ambicije, jer naša publika to očekuje. Nećemo se predati, bez obzira što smo u grupi sa kvalitetnim ekipama. Pojurićemo to drugo mesto, baš kao prošle godine. Naravno, to neće biti lak zadatak, jer su se svi pojačali pred početak takmičenja. Očekujem da će Superliga biti zanimljiva, u to ne treba sumnjati”, smatra prekaljeni košarkaš.

Marinović apostrofira važnost prvog meča sa Beograđanima.
,,Ako želimo u polufinale, ne bismo smeli da dozvolimo ,,kiks” protiv ekipa iz KLS lige. Protiv OKK Beograda nas očekuje jedna od najbitnijih utakmica u ovom delu sezone. Moramo da takmičenje otvorimo pobedom, kako bismo odmah ulili potrebnu dozu samopouzdanja”, zaključio je miljenik čačanske publike.

SUPERLIGA SRBIJE - PRVO KOLO

Četvrtak:

Tamiš - Dinamik 72:64
/Smiljanić 15 - Šalić 15/

Petak:

Partizan – Mega Bemaks 102:69
/Pušica 22 - Ilić 15/

Subota:

18.00: (1,10) Novi Pazar (23,0) Sloboda Užice (7,50)
18.00: (hendikep -32,5) Crvena zvezda (1,85) Dunav (1,85)
18.00: (6,00) Zlatibor (20,0) FMP Železnik (1,15)
19.30: (2,70) OKK Beograd (14,5) Borac Čačak (1,55)

Đurđe Mečanin/Nikola Minović

Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

KK Borac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara