Kako će izgledati Real naredne sezone? Lukina zamena je odavno kaparisana, enigma Rudi i Tompkins automatski

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.05.18. | 15:34

Neće se dogoditi mnogo promena u rosteru

Sistem koji daje rezultat ne treba menjati!

Ovom krilaticom vodiće se odgovorni u redovima novog evropskog šampiona, madridskog Reala, onog trenutka kada se bude spustila zavesa na sezonu koja je polako na izmaku.

Izabrane vesti

Prema mišljenju košarkaških stručnjaka, Realovo predstojeće leto trebalo bi da bude prilično „dosadno“ na transfer pijaci, pošto će se dogoditi svega nekoliko promena u timu.

Jedina velika promena u timu zapravo će imati veze sa, od danas zvanično najboljim mladim košarkašem ACB lige, ali i članom najbolje mlade i prve petorke španskog prvenstva, Luke Dončića!

Slovenački reprezentativac, koji je nedavno pokupio sve individualne nagrade u Evroligi i sezonu začinio titulom evropskog klupskog šampiona, sigurno će napustiti klub posle NBA drafta i započeće novu epohu u karijeri. Dončićev odlazak, ipak, neće ostati nezapažen pošto će klub koji ga bude draftovao morati da plati otkupnu klauzulu, nešto manje od tri miliona evra.

Vrhuška madridskog giganta se unapred spremila za ovakav rasplet pa je još prošlog leta, tačnije posle Evrobasketa u Istanbulu, potpisala predugovor sa Klemenom Prepeličem koji bi trebalo da zameni svog sunarodnika u rosteru. Biće to možda i jedino veće pojačanje za narednu sezonu. Posle odličnih izdanja na Evrobasketu prošle godine Prepelič igra odlično u Parizu gde prosečno beleži nešto više od 15 poena i šesti je strelac francuskog prvenstva.

Što se ostatka ekipe tiče, četvorici prvotimaca ističe ugovor na leto. To su Fakundo Kampaco, Česon Rendl, Trej Tompkins i Rudi Fernandez. I svako od njih ima drugačiju situaciju.

Argentinski plejmejker na pragu je produžetka saradnje, a u odsustvu Serhija Ljulja pokazao se kao odlična zamena Luki Dončiću i pravi timski igrač. S Lukim odlaskom, njegova uloga ponovo će biti značajna.

Rendl će gotovo sigurno napustiti Real pošto nije imao praktično nikakav uticaj na igru. Heroju iz senke Treju Tompkinsu ugovor ističe na leto, ali u istom već postoji opcija automatskog produžetka na još godinu dana. Krilni centar postao je jedan od važnijih šrafova u sistemu Pabla Lasa, neretko je pokrivao više pozicija, znatno je agresivniji u obe faze igre, a imao je kontinuitet dobrih igara u poslednje vreme. Njegov boravak u Realu ove sezone obeležila je i višenedeljna pauza zbog određenih privatnih problema, ali je i pored toga ostavio dobar utisak.

Slučaj Rudija Fernandeza najkomplikovaniji je u ovom trenutku. Razgovori o produžetku saradnje počeli su nedavnom, ali su odnedavno zamrznuti zbog klupskih obaveza na F4 Evrolige. Trebalo bi uskoro da budu nastavljeni. Iskusni as navodno je spreman da pristane na dvogodišnji ugovor, uz ne tako drastično umanjenje plate.

Trenutno zarađuje oko 3.000.000 evra bruto (pre poreskih umanjenja), a redukcija plate logičan je potez s obzirom da ima 33 godine i da je poslednjih meseci sklon povredama. Navodno, on bi pristao na platu i od 2.000.000 evra bruto, ali da bonusi ostanu nepromenjeni. Opet, u klubu razmišljaju o tome da Rudiju ponude još manje novca. Fernandezova želja je da ostane u Madridu, gde se oseća kao kod kuće. Posle šest godina u timu, ali i činjenica da je ušao u pozne igračke godine, jasno je i zašto.

Ostali su sigurni.

REAL MADRID 2018/19

Serhio Ljulj (jun 2021.)
Fakundo Kampaco (jun 2018.) - produžiće ugovor.
Luka Dončić - ide u NBA
Česon Rendl (jun 2018.) - odlazi.
Džejsi Kerol (jun 2019.)
Fabijen Kozer (jun 2019.)
Rudi Fernandez (jun 2018.) - pregovori u toku.
Džefri Tejlor (jun 2019.)
Santi Justa (jun 2020.)
Dino Radončić (jun 2019.) - opcija na još dve godine.
Trej Tompkins (jun 2018.) - opcija na još godinu dana.
Felipe Rejes (jun 2019.)
Entoni Rendolf (jun 2020.) - izlazna klauzula za NBA.
Gustavo Ajon (jun 2019.)
Ognjen Kuzmić (jun 2019.)
Valter Tavares (jun 2020.)

Foto: Star Sport, Fiba Basketball, MN Press


tagovi

Real MadridLuka DončićRudi FernandezTrej Tompkins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara