Kakva Nemačka stiže u Novi Sad? Bez Cipsera i Tajsa, enigma Šreder

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.05.18. | 15:59

Pojedinci iskazali želju da zaigraju za nacionalni tim, ali je pitanje da li će biti u sastavu

Aleksandar Đorđević otkrio je svoje karte za predstojeće mečeve protiv Gruzije u Tbilisiju 29. juna i Nemačke 2. jula u Novom Sadu i tako predstojećim rivalima zadao težak zadatak - da probaju da odgovore najjačim dostupnim arsenalom u finišu prvog kruga kvalifikacije za Mundobasket u Kini

Selektor Srbije na potencijalnu listu kandidata stavio je 25 najjačih imena dostupnih u ovom trenutku (Bogdanović, Mačvan i Kuzmić izostali zbog povrede, Jokić zbog potpisivanja ugovora u Denveru), ali je i dalje pitanje ko će od već poznatih imena proći završnu filtraciju i naći se na konačnom spisku, a ko će u dogovoru sa klubovima i stručnim štabom i dalje aktuelnog evropskog, svetskog i olimpijskog vicešampiona propustiti obaveze koje dolaze. 

Izabrane vesti

Srbija i dalje čeka da vidi sa kakvim snagama će na megdan izaći Gruzija, ali i ono najvažnije - kakav tim će u Novi Sad povesti Nemačka? Ekipa Henrika Redla ostala nam je dužnik zbog onog poraza u Frankfurtu, a svaka pobeda veća od šest poena doneće Srbiji prvo mesto na tabeli uoči druge faze kvalifikacija, kada se Grupa G ukršta sa Grupom H u kojoj su još i Grčka, Izrael, Estonija i Velika Britanija, gde se prenose svi osvojeni bodovi iz prve runde.

Prema sadašnjim informacija, Henrik Redl neće moći da računa na dvojicu NBA igrača - Danijela Tajsa iz Bostona i Pola Cipsera iz Čikaga. Obojica zbog povreda. Maksimilijan Kleber iz Dalasa je potvrdio da će igrati u junu i julu, dok je najbolji igrač Denis Šreder izrazio želju da ponovo zaduži opremu Nemačke. To, opet, ne znači da će zaigrati, a prema određenim nezvaničnim informacijama, postoji verovatnoća da će se Šreder priključiti timu tek za utakmice u septembru. Međutim, treba biti oprezan i sačekati Redlov spisak, pošto su takve informacije "živa stvar" i mogu da se promene u danu. 

Baskonijin centar Johanes Vojtman bi po sadašnjem planu trebalo da bude u kombinaciji, što je rekao i selektoru Redlu. Sve, ipak, ostaje na stavu Baskonije, koja bi teoretski mogla da stavi veto na Vojtmanov nastup ukoliko se plasira u finale ACB lige. Bambergov plejmejker Maodo Lo takođe bi trebalo da zaduži opremu Nemačke, dok su za ostale sve opcije otvorene. Kao, na primer, Tibora Plajsa, koji ima solidnu godinu u Valensiji. 

Piše: Nikola STOJKOVIĆ (nikolaS_sN)
Foto: Fiba Basketball


tagovi

košarkaška reprezentacija NemačkeMundobasket 2019Danijel TajsDenis ŠrederJohanes Vojtman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara