Kakva šteta - Orlići pali u poslednjoj sekundi!

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.07.18. | 19:45

Do tada su vodili jedan razlike, ali...

Au, kakva šteta! Dobijen meč su naši reprezentativci do 20 godina prokockali protiv Francuske na Evropskom prvenstvu u četvrtfinalu. Vodili su bukvalno do sekund pre kraja jedan razlike, ali je posle promašenog šuta Batista Šaufea, Dige Dijavara uhvatio loptu. Faul je napravio Aleksa Radanov, naš najbolji igrač na ovom susretu, a Dijavara sa dva pogođena slobodna bacanja doneo pobedu Trikolorima od 60:59.

Srbija je imala sekund za napad, Dušan Beslać je probao ali nije bio uspešan.

Izabrane vesti

Šteta...

Do pred ulazak u poslednji minut Srbija je imala prednost, ali je onda Batis Šuafe pogodio trojku i doneo potpunu neizvesnost. Potom su naši imali šuteve za tri poena, ali su tri puta promašili. I to je možda na kraju bilo i presudno, uz slabu igru u završnici. Jedan dobar skok delio nas je od pobede.

Meč je počeo katastofalno po naše momke jer je Francuska dobila prvi period igre rezultatom 21:9. Ušli su naši košarkaši stegnuto u ovaj susret protiv jednog od favorita za osvajanje i to se videlo na semaforu.

Ipak, kako je meč odmicao igrači Vlade Jovanovića počeli su da igraju sve bolje, a to se posebno odnosi na treću četvrtinu gde su Orlići potpuno proradili i sa 20:10 u toj deonici stigli čak i do prednosti od jednog poena pred ulazak u poslednjih 10 minuta.

Možemo da kažemo da je to sve vreme bila dobra borba Ivana Fevrijea (20 poena) i Alekse Radanova (20 poena) koji su dominirali na ovom meču. Generalno su se igrale dobre odbrane, jako se teško dolazilo do poena.

Na kraju su se bolje snašli Trikolori i plasirali su se u polufinale.

FIBA U-20 EVROPSKO PRVENSTVO - ČETVRTFINALE

Španija  Izrael 75:98
Hrvatska - Italija 79:68
Francuska - Srbija 60:59

20.15: Turska - Nemačka 


tagovi

Aleksa Radanov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara