Crno-beli će sigurno imati snažnu podršku sa tribina
Crno-beli će sigurno imati snažnu podršku sa tribina

Kalkulacije u Partizanovoj grupi: Grobari i Pionir drže ključ TOP 16

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.11.18. | 11:46

Još postoje šanse da crno-beli nastave takmičenje u Evrokupu

Košarkaši Partizana u Sankt Peterburgu su propustili priliku da pobedom nad Zenitom širom otvore vrata za plasman u TOP 16 fazu Evrokupa. Iako im je to bio peti poraz u takmičenju, vrata se nisu se zatvorila i još postoje realne šanse da se ekipa Andree Trinkijerija kroz njih prođe.

Da bi se to desilo, biće potrebno mnogo borbe, znanja i sreće u poslednja tri kola prve faze takmičenja. Ima nekoliko varijanti, neke su manje, a neke više realne, mada rezultati u Evrokupu poslednjih sedmica, pa i u Partizanovoj grupi, dokaz su da su iznenađenje i te kako moguća. Ceno-beli trenutno imaju učinak od dve pobede i pet poraza, kao i italijanski Trento, dok Turk Telekom iz Ankare ima trijumf više. Ovi klubovi bore se za osvajanje četvrtog mesta, dok je u teoriji moguće napasti i treće mesto i Zenit, ali u realnosti je to teže.

Izabrane vesti

Trinkijerijeva ekipa prvo dočekuje Valensiju, onda gostuje Asvelu u Lionu i za kraj, u halu Pionir stiže Turk Telekom. Najsigurnija računica za Partizan, naravno, bila bi da zabeleži sve tri pobede i onda bi verovatno svaka matematika bila saveznik najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Ona realnija varijanta je da bi Partizan i sa dve pobede mogao da prođe dalje. A s obzirom da protiv Valensije i Turk Telekom igra kod kuće, to bi bile dobre šanse da uz podršku sa tribina, odnosno „faktora Pionir + Grobari“ dođe do cilja. Ukoliko tako bude, Partizan bi na kraju imao učinak od četiri trijumfa i šest poraza, jer je realno očekivati da u Lionu, ipak, slavi Asvel. U igri će, naravno biti i koš razlika u međusobnim duelima.

Đorđe Gagić i Strahinja Gavrilović

Turk Telekom će uoču poslednjeg kola i gostovanja kod crno-belih odigrati zaredom dve utakmice na svom terenu - u Ankaru stiže prvo Asvel, onda i Trento. Realna računica kaže da bi Francuzi trebalo da slave, dok je protiv Trenta ekipa Turk Telekoma favorit. U tom slučaju bi Partizan u poslednjem kolu u hali Pionir morao da pobedi sa više od pet razlike, jer je u Ankari turska ekipa slavila sa 77:72.

Težak raspored u finišu ima Trento, prvo ide u Sankt Peterburg na noge Zenitu, zatim mu sledi već pomenuto gostovanje u Turskoj, pa će dočekati Valensiju u poslednjem kolu. Gledajući dosadašnji tok takmičenja i snagu rivala u poslednje tri runde, kao najrealnija opcija deluje da Italijani izgube sve mečeve.

S obzirom da u celoj ovoj priči matematika ima jednu od glavnih uloga, a iznenađenja su uvek moguća, moglo bi da se desi i da se stvori neki krug ekipa pred konačan rasplet. To bi onda otvorilo prostor za još neke kombinacije, ali Partizanov primarni cilj je jasan - pobede po svaku cenu i to u sve tri utakmice, a zadatak za navijače crno-belih je da protiv Valensije i Turk Telekoma naprave atmosferu koja će progutati protivnika i poslati ga grogiranog kući. Uostalom, to su svojevremeno, u sličnim situacijama kada se lomilo, na svojoj koži osetili i mnogi evroligaši...

Naravno, ima još dosta kombinacija, ove nam nekako najrealnije deluju i što je najvažnije Partizan ima čemu da se nada. Moraće da ima i ogromnu pomoć Grobara, u šta ne sumnjamo.

FOTO: Star sport


tagovi

Andrea TrinkijeriKK PartizanEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara