Kantu na ivici provalije – vlasnik nudi svoje akcije besplatno zbog propasti najveće ruske fabrike čelika

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.11.18. | 15:55

Dmitri Gerasimenko tvrdi da dugova nema, već da je u pitanju zavera vlasti u regiji Volgograda

Košarkaški klub Kantu nalazi se na ivici provalije pošto je generalni sponzor kluba  Krasni Oktobar otišao u bankrot, javljaju svi relevantni ruski mediji.

Prema njihovim tvrdnjama možda i najveća fabrika za preradu čelika duguje poreskim službama preko 1.700.000 evra, odnosno više od 130.000.000 rubalja, zbog čega je fabrika otišla u stečaj.

Izabrane vesti

Iako zastupnici Crvenog oktobra tvrde da su sve obaveze ispunjene i da ne postoje nikakva dugovanja prema poreskim službama, sud je pravosnažnom odlukom odbio žalbu i utvrdio da dugovanja ima. Stečajni proces je otvoren i trajaće do maja 2019. godine.

Vlasnik Kantua i poznati ruski milijarder Dmitri Gerasimenko je u otvorenom pismu poručio navijačima da budu uz klub u najtežim trenucima.
“Dragi prijatelji Kantua, treneri, članovi stručnog štaba, tehničkog osoblja, igrači i navijači, dužnost mi je da vas obavestim da je moja kompanija, Crveni oktobar Volgograd, zaplenjena, što bih takođe mogao da opišem i kao eksproprijacijom od strane pojedinih ljudi iz Vlade i Poreske uprave. Mi nemamo nikakvih dugova, niti neisplaćenih troškova prema njima. Ipak, iz postojećih razloga ne mogu da vodim Kantu trenutno“, kaže Gerasimenko, uveren da će se situacija rešiti uskoro:
“Zasukao sam rukave i spreman sam da nađem rešenje što pre za Kantu i sve navijače. Apelujem na sve ljude koji vole Kantu da budu uz klub sada. Ovog trenutka stavljam svoj udeo deonica na tržište, besplatno“.

Gerasimenko je novembra 2015. godine kupio 65 odsto deonica kluba i u to vreme Kantu nije imao zapaženijih rezultata.

Kantu trenutno zauzima deveto mesto u Seriji A sa po tri pobede i poraza, a prošlu sezonu završio je na sedmom mestu, što je obezbedilo četvrtfinale plej-ofa, gde je počišćen od kasnijeg šampiona Olimpije.

Foto: MN Press


tagovi

KantuDmitri Gerasimenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara