Kemba Voker (Foto: AFP)
Kemba Voker (Foto: AFP)

Kemba Voker će presedeti ostatak sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 06:46

Njujork Niksi postigli dogovor sa iskusnim plejmejkerom

Kako prenosi Adrijan Vojnarovski, Kemba Voker do kraja tekuće sezone neće nositi dres Njujork Niksa. Verovatno ni nakon toga. Iskusni plejmejker je minulog leta potpisao dvogodišnju saradnju sa timom iz Gardena, ali nije zadovoljio trenera Toma Tibodoa pa je postignut sporazum da 31-godišnji košarkaš bude lišen timskih obaveza, kako bi mogao da se posveti planovima za budućnost.

Posle dve sezone za zaborav u Bostonu, Voker je završio u Oklahomi putem trejda. Ubrzo je dogovorio raskid saradnje sa Grmljavinom, da bi potom parafirao dvogodišnji ugovor težak 17.894.491 dolara sa Niksima. Nije uspeo da se vrati na pravi put u Velikoj jabuci.

Izabrane vesti

Ispao je iz rotacije posle 18 uvodnih mečeva, tokom kojih je prosečno beležio 11,7 poena. Nije ga bilo u timu na narednih 10 susreta, a onda je Tibodo morao da ga vrati kada je ušao u probleme sa povredama i virusom korona. Po povratku na parket sredinom decembra je ubacio 29 poena u porazu od Seltiksa, a onda 44 u porazu od Vašingtina par dana kasnije.

U januaru je i njega zadesila povreda, da bi u februaru do Ol stara beležio svega osam poena za oko 22 minuta na parketu, a Niksi su izgubili sedam od osam odigranih mečeva. Na leto će ući u finalnu godinu ugovora, pa je dobio priliku da na vreme sa agentima Džefom Švarcom i Dževonom Filiposm iz Eksel Sportsa krene da razmatra moguće opcije za trejd. Niksi će ga zameniti Derikom Rouzom, koji se oporavio od operacije članka koja ga je od parketa odvojila na dva meseca.

Potvrdu o uklanjanju Vokera iz tima potvrdio je i predsednik košarkaških operacija Njujorka Lion Rouz.

"U potpunosti podržavamo Kembinu odluku da se povuče pred nastavak sezone i iskoristi višak vremena kako bi se pripremi za narednu sezonu. Njegov dugoročan uspeh na terenu ostaje naš prioritet", rekao je Rouz.

Pravo je pitanje zašto, ako već nisu računali na njega, NIksi nisuu trejdovali momka rodom iz Bronksa dok su imali prilike. Rok za razmene je prošao 10. februara, Voker je ostao u klubu, samo da bi dve nedelje kasnije završio na tribinama.

Voker je u NBA stigao 2011. godine kao deveti pik na draftu. Odabrao ga je Šarlot (tada Bobkets), a u Severnoj Karolini ostao je osam godina i izrastao u jednog od najboljih igrača u istoriji kluba. Ubeležio je najviše poena (12.009) i odigrao najviše minuta (20.607) u dresu Hornetsa, dok je više asistencija (3.308) kao član Šarlota imao samo legendarni Magsi Bougz (5.557). Četiri puta je igrao na Ol star mečevima (od 2017. do 2020), bio je i član treće petorke lige. U Boston je otišao u potrazi za prstenom, a tri godine kasnije proživljava najteže trenutke u karijeri.


tagovi

Kemba VokerNjujork Niks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara