King Džejms opet dominirao, Zvezda lagodno do 1:0!

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.03.18. | 20:39

Feldin ponovo pokazao kako je opasan kada krene u seriju

Crvena zvezda vodi s 1:0 protiv Mornara u polufinalnoj seriji ABA lige!

Do takvog rezultata stigla je najviše zbog fenomenalne igre u prvom poluvremenu, očajnog šuta za tri Mornara u tom periodu i fenomenalnom Džejmsu Feldinu koji je sa 10 poena u trećoj deonici odbio napade Barana i ponovo bio najvažniji igrač crveno-belih - 91:63. Potom je u poslednjoj deonici Zvezda odigrala za uživanje navijača koji su u velikom broju pohrlili u dvoranu Pionir.

Izabrane vesti

Delovalo je da je na poluvremenu sve bilo gotovo, imao je Mornar trzaj tokom treće četvrtine, ali je pomenuti Feldin uz dobru igru Antića i saigrača to smirio i Zvezda je lako došla do trijumfa u ovoj, u najavi, veoma neugodnoj utakmici.

Feldin je protiv Cibone dao 23 poena, protiv Valensije 30, a večeras 23 (4/7 za dva, 5/7 za tri). Luda forma.

Prvo poluvreme je bilo indikativno, videli smo sve mane Mornara i sve vrline Zvezde. Crveno-beli su za prvih 20 minuta imali prednost od 19 poena, a Barani nisu dali nijednu trojku. U drugih 20 minuta Mornar je pružio dosta bolji otpor, posebno u trećoj deonici kada je imao priliku za priključenje, ali Feldin je bio pravi u pravom momentu. To je bilo presudno...

Ročesti je odlično otvorio utakmicu i postigao prvih sedam poena. Sa druge strane Nidam nije uspevao da pogodi iz svojih prvih pet pokušaja, tako da smo došli u situaciju da Vujošević drži Mornar, a očekivalo se da Barani baš tu budu najtanji. Kada mu se pridodao Pavić bilo je jasno da Zvezda ne pravi prednost pod košem koju bi trebalo.

Ipak, crveno-beli su malo podigli nivo igre u odbrani i to je uz neke lake poene Dobrića i Bjelice, uz trojke Ročestija i Dobrića odvelo Zvezdu na pristojnu razliku od preko 10 poena.

Omić u tim momentima nije igrao kako može, oromašio je otvoren šut, a u odbrani nije zatvorio reket iako bi trebalo da je fizički dominantan, pogotovo protiv igrača kakvi su Pavić i Vujošević.

Centarska linija Mornara dala je 16 od 22 poena u prvih 20 minuta. U prvom poluvremenu Nidam je imao šut iz igre 1/10! Ros je šutirao 1/5. To su dva igrača od kojih je Zvezda očekivala najveću pretnju posle izostanka Uroša Lukovića, a ispostavilo se nešto potpuno drugačije. Bila je to utakmica kakvu Zvezda nije očekivala, ali su se crveno-beli opet odlično snašli.

Zvezda je zategla odbranu u odnosu na ranije utakmice, šutirala 5/11 za tri poena, Mornar je šutirao 0/11 za tri, i na poluvreme je Zvezda otišla sa 19 poena razlike (41:22).  Već tada je utakmica mogla da se završi, pobednik se znao. Zvezda je već tada imala 1:0 u džepu.

Istina, Mornar je u drugom poluvremenu krenuo malo živahnije, a kada je Nidam pogodio trojku i doveo goste iz Bara na 14 poena razlike Alimpijević je morao da traži tajm-aut kako bi prekinuo i malo opuštanje svoje ekipe.

I oni su pomislili da je meč gotov kada su poveli s 23 poena razlike. I to ih je koštalo u trećoj deonici, ali sreća po crveno-bele pa je Feldin prašio sa distance i sa dve dvojke i dve trojke čuvao miran san svom timu. U poslednjih 10 minuta Zvezda je ušla sa 64:49.

To je bilo dovoljno da crveno-beli odrade pola posla u ovom polufinalu ABA lige.

Drugi meč serije se igra u Baru 25. marta. Zvezda će u međuvremenu igrati protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea u Evroligi.


ABA LIGA, POLUFINALE: Crvena zvezda - Mornar 91:63
Dvorana Pionir
Sudije: Saša Pukl, Tomislav Hordov, Milan Nedović

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 8, Davidovac 2, Lazić 3, Antić 5, Dobrić 7, Feldin 23, Janković 2, Ročesti 10, Omić 10, Lesor 2, Enis 2, Bjelica 17

MORNAR: Pavićević, Ćalić 1, Mićović 6, Nidam 16, Mijović, Pavić 12, Vujošević 10, Mugoša, Rejli Ros 12, Vranješ 4, Bakić 2

21.00: Budućnost - Cedevita

Foto: Star sport, MN Press


tagovi

Džejms Feldin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara