Kingsi naučili iz grešaka i slomili Mavse! Bjelica dabl-dabl, Bogdan radio sve (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.12.18. | 08:25

Luka Dončić ubacio 28 poena

Sadašnja generacija Kingsa pruža možda i najviše užitka navijačima u poslednjih nekoliko godina. Iako je ova sezona označena kao važna za dalji rast i razvoj, ekipa stalno pokazuje napredak, a pre svega da uči iz starih grešaka, zbog čega dolaze bitne pobede.

Kingsi su prošle noći izvukli brejk protiv tima koji je do početka utakmice imao skor 13-2 na svom parketu. Sakramento je nadigrao Dalas rezultatom 120:113, čime je na najubedljiviji način zaboravljen onaj nesrećni poraz od Golden Stejta pre samo dve noći, uprkos tome što u rotaciji nije bilo Marvina Beglija III i Imana Šamperta.

Izabrane vesti

U startnu petorku vratio se Bogdan Bogdanović i odmah se videlo koliko je bio jak njegov uticaj na igru. Bogdanović je odigrao vrlo dobru partiju sveukupno, pošto je punio statističke kolone redom i tako za 37 minuta na parketu 15 poena (4/11 iz igre), sedam uhvaćenih lopti i pet asistencija. Iako nije imao dobro šutersko veče, Bogdan je znao da mora da uradi od svega pomalo kako bi pomogao ekipi da ostvari brejk. U tome je uspeo.

Odličnu rolu imao je i Nemanja Bjelica, pošto je skupio dabl-dabl sa 15 poena (5/10 iz igre), uz deset skokova i čak četiri blokade! Čini se da igra Kingsa u dobroj meri zavisi od njegovog raspoloženja, pa tako kada ide njemu – ide i ekipi. Svojim iskustvom definitivno je podigao tim na sledeći nivo i dao mu neke kvalitete kojih do letos nije bilo, pogotovo napadačku širinu, uz prepoznatljivu košarkašku inteligenciju i dobru kontrolu lopte.

Ako su prvi deo utakmice obeležili usponi i padovi na oba kraja terena, u nastavku su Kingsi preuzeli kontrolu, vodli sve vreme i praktično rutinski dokrajčili Mavse. Ključne uloge imali su Dearon Foks i Badi Hild. Već posle uvodne dve četvrtine zajedno su iskombinovali 31 poen. Do kraja utakmice – čak 56! Učinak su podelili na ravne časti – po 28 poena svako.

Istina, Kingsi su malo sporije ušli u drugo poluvreme, ali dok su zagrejali motore, uhvatili su dobar zamajac i stigli do 93:81, što je dozvolilo ekipi da uspostavi pravi ritam i isti održava do kraja utakmice.

Koliko su Hild i Foks zaista važni za franšizu iz Kalifornije govori i podatak da je Sakramento ostvario pet trijumfa i samo jedan poraz u utakmicama kada su obojica imali bar po 20 poena.

Kod Dalasa najbolji je, jasno, bio Luka Dončić. Više nema nikakvog iznenađenja kada slovenački superstar odigra sjajnu utakmicu, zbog čega je čak dobio pohvale i trenera Kingsa Dejva Jergera. On je poručio da Luka pokazuje veliki kvalitet već u debitantskoj sezoni i da ne vidi kada bi mladi Slovenac mogao da dotakne „plafon“. Luka je meč završio sa 28 poena (9/15 iz igre), uz devet asistencija i šest skokova, ali i jednu ukradenu loptu.

Kingsi su sada otišli na pobedu ispred Dalasa i trenutno su osmi tim Zapada, mada imaju meč više od Mavsa.

NBA – REZULTATI

Bruklin – Atlanta 144:127
/Rasel 32 – Kolins 29/

Klivlend – Filadelfija 105:128
/Klarkson 18 – Embid 24/

Indijana – Njujork 110:99
/Oladipo 26 – Kanter 20/

Vašington – LA Lejkers 128:110
/Vol 40 – Kaldvel Poup 25/

Dalas – Sakramento 113:120
/Dončić 28 – Foks 28/

Nju Orleans – Majami 96:102
/Dejvis 27 – Ričardson 22/

Denver – Toronto 95:86
/Jokić 26 – Lenard 29/

ISTOČNA KONFERENCIJA 

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Luka DončićBogdan BogdanovićNemanja BjelicaSakramento KingsDalas Maveriks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara