Ključna bitka za ABA 2

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.12.18. | 11:58

Borac dočekuje Dinamik u odloženoj utakmici 9. kola

Trebalo je da prođe gotovo tri meseca pa da na red dođe derbi Košarkaške lige Srbije. Reč je o odloženom duelu 9. kola između Borca i Dinamika, koji će ovog puta snage odmeriti u gradu na Moravi (19.00).

Biće ovo drugi susret pomenutih timova ove sezone. Naime, već su se Čačani i Beograđani sastajali, ali u okviru ABA 2 lige. Tada je sa teškog gostovanja pobedu odneo Borac (98:89). Uzgred rečeno, bio je to jedini trijumf Čačana na strani u regionalnom takmičenju.

Izabrane vesti

Sada su ulozi nešto drugačiji. Kao što je poznato, prve dve ekipe iz KLS-a će sledeće godine učestvovati u ABA 2. A upravo Borac i Dinamik spadaju u najuži krug kandidata da se nađu na tim pozicijama. Nema sumnje, Dorćolci će u dvoranu kraj Morave doći sa željom da se revanširaju za poraz kod kuće, a na izabranicima Jovice Arsića je da ih u toj nameri osujete.

Član stručnog štaba Miroslav Milić predviđa neizvestan meč u nedelju veče.
"Sigurno da nas očekuje derbi kola, pa slobodno mogu da kažem i čitave Košarkaške lige Srbije. Ovo je jedna od utakmica koje će odlučiti ko će se naći u samom vrhu takmičenja. Zbog toga što se meč igra u Čačku možda mi slovimo za blagog favorita, naročito nakon trijumfa u Beogradu. Međutim, pobeđivao je i Dinamik u Čačku, tako da je teško prognozirati kakav će biti krajnji ishod. Jedno je sigurno, biće neizvesno i teško do samog kraja", izjavio je Milić.

Krilni centar Čačana ekipe Predrag Prlja napominje važnost meča sa Dinamikom.
"Pred nama je najteža utakmica u dosadašnjem delu KLS-a, kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog samog značaja susreta. Ko odnese pobedu u ovom duelu, olakšaće sebi put ka prva dva mesta koja naredne godine vode u ABA 2 ligu. To je glavni cilj za obe ekipe", istakao je Prlja.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 19:00 7736 SRB 1 Borac - Dynamic up više (164.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

KLS - 9. KOLO (ODLOŽENA UTAKMICA)

Nedelja
19.00: (1,30) Borac (16,0) Dinamik (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

KK Borac ČačakKLSKK Dinamiksportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara