Knjiga spala na četiri slova: Očekuje li nas špansko finale?

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.03.19. | 11:43

Večeras su na programu prvi mečevi polufinalne serije u Evrokupu

Kratak je put od grupne faze do polufinala. Od 24 tima ostala su nam samo četiri koja će se boriti za trofej i mesto koje garantuje učešće u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu. I moguće je da ponovo vidimo španski okršaj za tron kao pre dve godine – Valensija i Andora su na suprotnoj strani žreba i vrebaju priliku da prigrabe pehar i odu u večnost. Ali prvo treba preskočiti ruske i nemačke mine, jer sigurno je da i Uniks i Alba sanjaju iste, slatke snove. Večeras će rat početi prvim bitkama, jer započinju polufinalne serije.

Valensija i Uniks su stari znanci, a Rusi ne gaje prevelike simpatije prema Špancima. Bilo bi čudno da je suprotno, jer ih sigurno samo bolna sećanja vežu za finale Evrokupa pre pet godina – Valensija je tada u finalu sa velikom lakoćom počistila Uniks u obe utakmice i podigla treći trofej Evrokupa u svojoj istoriji.

Izabrane vesti

Slepi miševi imaju još jednu prednost pred ovaj susret – odmorniji su, jer su jedini tim koji je prošao u polufinale, a koji je svoju četvrtfinalnu seriju završio u dva meča. Uniks se mučio, grizao i na kraju izborio pobedu nad Lokomotivom u majstorici. Čitav meč je bio težak i napet, a ko zna šta bi bilo da nije bio raspoložen Kajmakoglu koji je bukvalno vukao u ekipu kada je bilo najvažnije dobrim šutom sa distance.

Ni večeras ne treba očekivati neku spektakularnu košarku, ali nas izvesno očekuje neizvestan i uzbudljiv meč. Oba tima imaju vrlo kvalitetne igrače i umeju da igraju veoma čvrsto u odbrani, pa treba očekivati tvrd meč na malo poena. Verovatno će odbrani Uniksa najviše glavobolje zadavati Fernando San Emeterio, dok će sa druge strane Erik Mekolum predstavljati enigmu za igrače Valensije.

Ova dva rivala su se čak osam puta sastajala od 2010. godine, a Valensija ima bolji međusobni skor. Slepi miševi su zabeležili pet pobeda, dok Rusi imaju dve manje. Poslednji susret je bio u već pomenutom finalu Evrokupa pre pet godina.

Trener ruske ekipe, Dimitris Priftis se nada da će njegov tim odgovoriti izazovu, iako imaju problema sa povredama pred ključne okršaje.
Ovo je izuzetno važna i teška utakmica nakon našeg puta u Kubanj na gostovanje Lokomotivi u VTB ligi. Psihički se moramo dobro pripremiti, jer je Valensija veoma jak tim koji ima veoma dobar roster i dugo je zajedno na okupu. Istina je da imamo dosta povređenih igrača, ali ne sumnjam da će svi koji budu na terenu večeras doprineti dobroj igri našeg tima.

Iz domaće ekipe se pre susreta oglasio Fernando San Emeterio koji se nada da će Valensija iskoristiti prednost domaćeg terena u ovom polufinalnom okršaju.
Polufinale Evrokupa – dovoljno je samo to da se kaže i sve je već jasno. Dobrim igrama smo se izborili da imamo prednost domaćeg terena do samog kraja Evrokupa, ali sada igramo protiv ekipe koja ume da namuči protivnika i na strani. Imaju dosta kvalitetnih igrača i tokom čitave sezone su konstantni, ali ipak očekujem da izađemo na teren motivisani i spremni da obezbedimo prednost pred drugi susret u Rusiji.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:30 8848 EVKPF Valencia - Uniks ki 1 1,45
Ukupna kvota1,45

EVROKUP – PRVE UTAKMICE POLUFINALNE SERIJE

Utorak
18.30: (1,45) Valensija (15,0) Uniks (3,05)
20.00: (1,30) Alba Berlin (16,0) River Andora (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Evrokupsportsko klađenjeUNIKSKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara