Ko će se odazvati Srbiji? Bogdan i Bjelica - DA, Teo i Bobi – VEROVATNO, Jokić – NE

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.08.18. | 22:27

Na koje NBA igrače će moći da računa selektor Đorđević

Aleksandar Đorđević je uradio ono što je do njega. Objavio je spisak reprezentacije Srbije za kvalifikacione mečeve za SP naredne godine. I stavio na spisak ono najbolje što Srbija ima, ako se ne računaju povređeni igrači.

Sada je na košarkašima da se odazovu ili ne na poziv selektora. S obzirom na ogroman broj otkaza u prethodnim kvalifikacionim mečevima, raspored kvalifikacija i probleme sa NBA i evroligaškim igračima, pitanje je ko će se staviti na raspolaganje selektoru Đorđeviću.

Izabrane vesti

Dileme je donekle otklonio njegov pomoćnik Jovica Antonić koji je uz Đorđevića od prvog dana u reprezentaciji Srbije. On je za Novosti potvrdio da je selektor stavio na spisak 24 imena jer FIBA traži mesec dana ranije da joj se dostavi spisak, a situacija sa otkazima u prethodnim reprezentativnim akcijama, poziva na oprez.
„U toku su razgovori sa igračima, situacija se stalno menja. Čas ovako, čas onako. Mislim da nećemo moći da računamo na Jokića. Sa Bogdanovićem i Bjelicom je čista situacija, biće dostupni za ove dve utakmice. Nadamo se da ćemo moći da računamo i na Teodosića i Marjanovića, samo je pitanje kog dana će se priključiti reprezentaciji. Slično je i sa igračima iz evroligaških klubova, koji su počeli pripreme za sezonu i traže da se pomeri dolazak njihovih reprezentativaca. Situacija nije komforna. Prijavili smo toliki broj igrača da nas okolnosti ne bi iznenadile“, rekao je Antonić za Novosti.

Podsetimo, Srbija u septembru nastavlja kvalifikacije za SP, a posle dva poraza od Nemačke u prvoj fazi, potreban je maksimalan oprez u mečevima sa Grčkom u gostima i Estonijom kod kuće. Srbija je na trećem mestu u grupi u kojoj su još Gruzija, Izrael i Nemačka, a nalazi se na trećem mestu na tabeli. Na SP idu tri prvoplasirana. Svaki nepredviđen poraz bi mogao skupo da košta Srbiju zbog čega je vrlo bitno ko će sve odazvati selektoru Đorđeviću.  

(FOTO: Star sport)


tagovi

Jovica Antonićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara