Kokoškov ide na razgovor za posao - s Finiksom

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.04.18. | 15:58

Intervju će se obaviti sledeće sedmice

Odranije je poznato da je ime Igora Kokoškova na listi Finiksa za mesto prvog trenera, ali sada je ceo posao za korak bliži realizaciji. Naime, kako pišu strani mediji, Kokoškov bi sledeće sedmice trebalo da obavi "intervju", odnosno da ode na razgovor za posao u Sansima.

On bi na tu poziciju stigao kao sadašnji asistent trenera u Juti Džez. 

Izabrane vesti

Kokoškov ima veliko iskustvo u NBA ligi, a prošlog leta je vodio Sloveniju do mesta evropskog prvaka. Inače, Finiks će na predstojećem draftu imati mogućnost da dovede jednog od tri pika na draftu gde bi mogao da se nađe Luka Dončić. Ponovna saradnja između Kokoškova i Dončića nije tako daleko.

Među imenima kandidata za mesto trenera Finiksa pominju se još Kevin Mekhejl i asistent San Antonija Džejms Borego.

Kokoškov je već radio u Finiksu i to od 2008. do 2013. godine, takođe kao asistent Teriju Porteru, Alvinu Džentriju i Lindziju Hanteru

Ako sada postane prvi trener, time bi postao prvi Srbin koji  će voditi neku od franšiza najjače košarkaške lige na svetu. Tokom boravka u najvećem gradu države Arizone stručnjak iz Banatskog Brestovca je služio kao neka vrsta "ofanzivnog koordinatora".

Sada postoji mogućnost da se Kokoškov vrati i postane prvi srpski trener koji će biti šef struke u jednoj od NBA franšiza. 

Igor je odlučio još pre dve decenije da profesionalnu sreću traži "preko bare", a u karijeri je imao i uspeha u radu sa reprezentacijom Gruzije (naravno, pored Slovenije), gde je dobio i državnu nagradu od tadašnjeg predsednika Sakašvilija.

U karijeri je bio asistent trenera u Los Anđeles Klipersima (2000-2003), Detroitu (2003-2008), Finiksu (2008-2013), Klivlendu (2013-2014), Orlandu (2015), odakle je prešao u Jutu.

Da li je mesto glavnog trenera Finiksa njegova sledeća stanica? Bio bi to veliki uspeh.

Foto: Action Images, Fiba basketball


tagovi

Igor KokoškovFiniks Sans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara