Konačno Feldin i Nenadićeva audicija pred Zvezdinim žirijem

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.06.18. | 10:22

Dva utiska prvog meča finalne serije Superlige

Budimo objektivni, malo ko je mogao da očekuje da će Crvena zvezda i FMP odigrati onako neizvestan meč u prvom obračunu u borbi za titulu prvaka Srbije. Zvezda je slavila s 84:83, a meč je prelomio Džejms Feldin sa trojkom na 12 sekundi pre kraja utakmice.

Zvezdu su do pobede vukli Tejlor Ročesti sa 22 poena i Alen Omić sa poenom manje, ali jedan od dva glavna utiska prvog meča je taj pogođen šut Feldina. Drugi najveći utisak je igra Nemanje Nenadića kojom se praktično preporučuje crveno-belima, ali o njemu malo kasnije.

Izabrane vesti

Prvo o Feldinu.

Amerikanac je ove sezone došao kao možda i najzvučnije ime i od njega se mnogo očekivalo. Ipak, on u karijeri nije imao mnogo puta ulogu nosioca igre, pa se to i videlo. Bilo je utakmica u kojima bi ga šut krenuo pa bi zatrpao protivnika sa 30 poena, ali je nedostajalo konstantnosti u njegovoj igri, ali i pogodaka u važnim momentima.

Nekako u tim najvažnijim mečevima nije bio na nivou, a podsetićemo samo na promašene šuteve protiv Budućnosti za pobedu na startu ABA lige, te na šut u Podgorici u finalnoj seriji ABA lige.

I sam je posle meča protiv FMP-a istakao da je lopta "konačno" ušla.
"Ovo je finale. Znali smo da će biti teško. Protivnik je igrao dobro u srpskog ligi. Teška utakmica pogodili su teške šuteve. Morali smo da radimo mnogo da dođemo do otvorenih pozicija. Konačno sam pogodio, u nekim prethodnim mečevima... Sada je ušla, drago mi je zbog toga", rekao je Feldin.

Ključno pitanje - šta je uticalo konstantnost tokom sezone?
"Najviše je do moje psihe i stvari oko toga", jasan je bio Feldin.

Ne možemo da kažemo da bi eventualno osvajanje titule prvaka Srbije Crvenoj zvezdi spasilo sezonu, ali ovo je prvi put da je u ovako bitnom momentu prelomio meč i trojkom presudio protivniku.

Kako bilo, utisak je da je mogao da pruži i bolje partije ove sezone.
"Bilo je ludo na ovom meču. Oni igraju dobro na svom terenu, savladali su Partizan na svom parketu tako da nas očekuje težak meč", kaže Feldin pred naredni duel protiv FMP-a koji je na programu u subotu od 18 časova.

Za njega lično i Zvezdu važno je da zadrže kontinuitet, ali će u nastavku serije biti važno i da zadrže Nemanju Nenadića.

Ovaj momak je sinoć bio iznenađenje samo za one koji ga ove sezone nisu gledali. Dečko koji je potpuno proradio posle odlaska Čovića i Radanova, preuzeo je ulogu vođe i pružio sjajne igre u Superligi Srbije. U prvom meču finala dao je 19 poena i imao pet skokova i pet asistencija za 32 minuta u igri. Pokazao je da ima odličan šut za tri poena 2/4, a za dva poena 5/9. Vrlo dobri procenti. Odličan je u prodoru, kao i tranziciji.

Do sada mu je prosek 17 poena, šest skokova, četiri asistencije uz indeks korisnosti 20 i +/- učinak od 13 poena. Gledajući indeks korisnosti četvrti je najbolji igrač u ligi. 

Nenadić ima 24 godine, igra na pozicijama beka/krila i u FMP je stigao 2017. godine iz Dunava iz Starih Banovaca. Korak po korak i sada se ozbiljno nameće Zvezdi kao opcija za sledeću sezonu. Sećamo se recimo primera Gudurića, Dobrića, Davidovca

Njihovim putem bi mogao i Nenadić kao najbolji košarkaš FMP-a.

Foto: Star sport


tagovi

Džejms Feldin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara