Kori Higins u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.19. | 15:20

Amerikanac će u Španiji provesti naredne tri godine

Polako, ali sigurno se osipa šampionski tim CSKA iz Moskve iz tekuće sezone. Američki košarkaš, Kori Higins, koji je prethodne četiri sezone nastupao u dresu Armejaca, karijeru će nastaviti u dosta toplijim krajevima. Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Barselone, ovaj igrač će naredne tri godine nastupati za klub koji je trenutno pod palicom Svetislava Pešića. Ostalo je još samo da se obave medicinski pregledi.

Higins je nedavno napunio 30 godina, a za vreme nastupa u Moskvi, pomogao je ekipi CSKA da dođe do dve titule prvaka u Evroligi. Polako, ali sigurno je došao do epiteta jednog od najboljih igrača u čitavoj Evropi na svojoj poziciji.

Izabrane vesti

Prethodne sezone, on je u proseku bio najefikasniji košarkaš kod Armejaca. Brojke nam kažu da je Higins po utakmici ubacivao po 14,9 poena, a uz to je uspevao da dođe do 2,2 uhvaćene lopte i 1,8 asistencija. Na terenu je obično provodio po dve i po četvrtine, što znači da je Dimitris Itudis ravnomerno raspoređivao vreme koje je Ameriknac igrao u petorci. U finalnom meču ove sezone u Evroligi, bio je najefikasniji u redovima svoje ekipe, pošto je došao do 20 ubačenih poena.

Naravno, treba dodati da je CSKA zajedno sa Higinsom u ekipi četiri puta uzastopno dolazio do titule šampiona u VTB ligi. Ove godine su to bez ikakvih problema učinili protiv gradskog rivala, Himkija, protiv kojeg su slavili sa 3:0 u seriji.

Ovo samo potvrđuje da je pred Barselonom veoma interesantno leto. Do sada, klub je produžio ugovore sa Svetislavom Pešićem i Viktorom Klaverom, a pominje se i da će Tomas Ertel produžiti saradnju na još tri godine za 11.000.000 evra. Ono što najviše upada u oko je potencijalni dolazak Nikole Mirotića iz NBA lige, što bi bez sumnje bilo veliko pojačanje u nastojanju da se naredne sezone ode još koji korak dalje u Evroligi.

Foto: KK Barselona


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara