KOŠARKAŠKA PIJACA: Slukasu 6.000.000 za tri godine, Fener napada De Koloa, Omić ima novi klub

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.06.19. | 14:09

Poslednji presek košarkaškog tržišta u Evropi

Pregled vesti sa košarkaškog tržišta počinjemo sa jednim od igrača za kog je zainteresovano najviše klubova. Ali...

Kostas Slukas je odlučio da nastavi karijeru u Istanbulu sa ugovorom na tri godine! Kako piše Eurohups, posle sedmica spekulacija i pregovora, Slukas je odlučio da prihvati ponudu Fenerbahčea. Ovaj plejmejker/bek će nastaviti da igra u turskom timu u naredne dve godine sa opcijom produžetka na još jednu sezonu.

Izabrane vesti

Slukas će biti plaćen 6.000.000 evra u totalu i to je ponuda koja je otpilike ista kao ona koju je Slukas imao u Barseloni. Mnogo klubova je želelo Slukasa, Olimpijakos mu je nudio 5.400.000 za tri godine, ali je na kraju Slukas odlučio da ostane u Feneru jer Olimpijakos nije mogao da mu da garancije da će ugovor biti isplaćen bez kašnjenja u platama. Slukasa je želeo i Makabi.

Sve je to dovelo da će Slukas narednih nekoliko dana potpisati ugovor sa Fenerbahčeom i da će sve uskoro biti ozvaničeno. Odlična vest za Željka Obradovića. Posle svih ovih vesti javio se i Slukasov agent da kaže da će Grk doneti odluku na kraju sezone, ali čini se da je sve pomenuto gotova stvar.

Kada smo još kod Fenerbahčea, tu nije kraj priče na košarkaškom tržištu. Kako pišu turski mediji, Fenerbahče je kontaktirao Nanda De Koloa koji je zvanično objavio da napušta CSKA iz Moskve. I kažu tamošnji mediji da je De Kolo želja Obradovića.

Ono što se zna do sada je da De Koloa želi Real Madrid, ali i timovi iz NBA lige. Ukoliko Fenerbahče pored toga što će zadržati Slukasa doda i De Koloa, definitivno će postati već sada favorit za sledeću sezonu Evrolige. Ali, Francuz je jako teška meta.

Nastavljamo sa jednim zvanično završenim poslom. Alen Omić je postao košarkaš Huventuda iz Badalone, a to je objavio i njegov menadžer Miško Ražnatović na svom Tviter nalogu, kao i sam klub iz Španije. On je počeo prošlu sezonu u Budućnosti pre nego što je prešao u Armani. Pre toga je nastupao za Crvenu zvezdu. U Evroligi je imao prosek od dva i po poena i tri i po skoka. U isto vreme priča se da Marko Todorović neće nastaviti karijeru u Huventudu.

Omić je igrao prošle sezone za Olimpiju, pa ćemo se preseliti malo do grada mode. Tamo je stigao Etore Mesina, sa njim i velike ambicije, za sada se očekuje da će u timu ostati Arturas Gudaitis koji se oporavio od jako teške povrede. Imaće izlaznu klauzulu za NBA u sezoni 2020, ali će ipak ostati u Milanu. Inače, Armani se dovodio u vezu sa Luiđijem Datomeom i Bredom Vonamejkerom.

Real Madrid je do sada imao mnogo benefita zbog toga što je u timu imao Valtera Tavaresa, a neki su natpisi da bi moglo da dođe do novog ugovora po kome bi Tavares bio vezan za Real u narednih čak pet sezona! Po tome bi dobio čak tri puta veću platu od sadašnje i bio bi najplaćeniji centar u Evropi. Tavares ima još godinu dana ugovora sa Realom, a ima i NBA klauzulu. Prioritet je za obnovu ugovora u Realu. Jako koristan igrač, fantastičan defanzivac, vrlo visok i koristan u reketu.

Kada smo kod produženih ugovora, do sada su to učinili Veseli, Klajburn, Tima, Micić, Hajns... Pitanje je da li će to uraditi Serhio Rodrigez koji bi mogao takođe da napusti CSKA, mada ima opciju za dodatnu godinu u ugovoru sa CSKA. Neizvestan je ostanak i Tome Ertela u Barseloni.

Džejms Gist je u jednom intervjuu jasno istakao da želi da ostane u Panatinaikosu. Bilbao je blizu da dovede Akela Buteja iz Limoža, a Endrju Harison je napustio Himki.

Pređimo malo na naše igrače i klubove. Milan Mačvan i sam ističe da ne zna da li će ostati u Bajernu.
Za sada ne znam da li ostajem. Zavisiće i od toga kako Bajern bude završio sezonu. Mi jesmo potpisali predugovor da ostanem i sledeće godine. Ali zaista ne mogu da kažem ništa više. Vrlo brzo će se znati da li ostajem ili ne", rekao je Mačvan.

Sada kada se finalna serija završila, možemo da pređemo i na aktivnosti Crvene zvezde i Partizana.

Kod Crvene zvezde se očekuje da tim napusti Džo Regland, pregovaraće se sa ostalim igračima kojima je istekao ugovor kao što su Mohamed Faje, Stratos Perperoglu, Kej Si Rivers i Branko Lazić. Što se tiče dolazaka, aktuelan je i povratak Ognjena Kuzmić. Opširnije OVDE.

Kada je Partizan u pitanju, crno-beli čekaju da vide šta će biti sa specijalnom pozivnicom Evrolige i od toga će zavisiti i aktivnost na tržištu. Očekuje se dosta promena. Aleks Renfro je već otišao u Zenit, ugovor je istekao i Đorđu Gagiću dok se očekuje da će Novica Veličković, kome je takođe istekao ugovor, ostati u klubu. Partizan će tražiti dobrog plejmejkera i startnu peticu i očekuje se da tu potroši najviše novca. Radi se na dovođenju Dejana Kravića koga i Virtus želi da zadrži u svojim redovima. Opširnije OVDE.

FOTO: MOZZART 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara