KRAJ! Budućnost je novi šampion Jadrana, Ivanović ukrao Zvezdi Evroligu!

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.04.18. | 22:59

Plavi dobili finalnu seriju s 3:1, prelomio Ivanović fantastičnim potezima i poenima u samoj završnici

Kraj! Više nema dileme. Budućnost je šampion ABA lige i tako je stekla pravo za učešće u Evroligi sledeće sezone! Ovo je prva titula prvaka Jadrana za tim iz Podgorice. U četvrtom meču Plavi su nadigrali crveno-bele s 77:73 došli do konačne pobede od 3:1 u seriji posle odlične igre Nikole Ivanovića u samoj završnici kada je imao ukradenu loptu s dva pogotka. Veliki neuspeh za Crvenu zvezdu!

Posle najava Nebojše Čovića da Zvezda neće ni izaći na ovaj duel, to se nije dogodilo, crveno-beli su izašli na parket Morače, ali su poraženi u neizvesnoj završnici...

Izabrane vesti

Zvezda je ušla u ovu seriju kao favorit, ali će morati da vida rane posle ove serije. Težak poraz, teška serija za Zvezdu kao klub.

Posle pet sezona, nećemo je gledati u Evroligi... 

Kod Budućnosti je Nikola Ivanović dao 17 poena, dok je Nemanja Gordić ubacio 18. Kod Zvezde je najbolji bio Tejlor Ročesti sa 14 poena, dok je Alen Omić dodao 12.

Budućnost se na sedam minuta pre kraja odvojila na pet razlike posle odlilčnih poteza Gordića. Na pet minuta pre kraja Lesor je doveo Zvezdu na dva poena zaostatka. Viđeno je mnogo slobodnih bacanja do kraja utakmice. Na dva i po minuta do kraja Omić je zakucao i Zvezda je kasnila samo jedan poen za Plavima. Onda je i Dobrić pogodio trojku za prednost od 70:68. Ivanović je doveo Budućnost u prednost na ulazu u poslednju deonicu, potom je Lazić izgubio loptu. A onda i dvojku sa poludistance za 74:70.

Promašaj Enisa, pa Davidovca za tri poena je označio definitivni kraj...

Zvezda je u ovom meču do prvog poena došla posle tri minuta igre posle koša Ročestija. Bjelica je trošio mnogo lopti na početku utakmice, ništa nije mogao da pogodi. Na drugoj strani Budućnost je najveći deo poena davao iz slobodnih bacanja, najčešće preko Gordića. Posle trojke Gibsona Budućnost je povela 11:6. U tim momentima Lesor je promašio oba slobodna bacanja.

Crveno-beli su igrali mnogo na individualna rešenja, ali ih šut nije hteo.. Mašili su redom Feldin, pa Dobrić, ali onda su pogodili Ročesti i Janković i Zvezda se vratila. Mnogo je zavisila igra crveno-belih od šuta za tri poena.

Ni odbrana nije bila mnogo bolja, Lendri je pogodio pored Omića posle pivota i doveo Plave u prednost od sedam razlike posle 10 minuta igre. Zvezda je u tom periodu dala samo 15 poena.

Ipak, tokom druge deonice Zvezda je ušla u seriju 6:0 i uhvatila priključak. Nije to bila Bog zna kakva igra crveno-belih, Budućnost je mašila slobodna bacanja... Alimpijević je držao Ročestija i Enisa u isto vreme na terenu i time probao da iznenadi Aleksandra Džikića. To mu je u priličnoj meri pošlo za rukom.

Nije se prvo poluvreme ovog susreta mnogo razlikovalo na prethodne, igralo se u serijama, koš za koš, bilo je jako tvrdo i na kraju je Zvezda otišla na odmor s dva poena prednosti (38:36).

Početak treće deonice bio je možda i najbolji po crveno-bele koji su napravili zalihu od šest poena.  Tada je Omić imao bacanja, ali je promašio oba. Tada je Zvezda imala šansu za 10 razlike.

Postavka sa Enisom i Ročestijem donela je dosta toga dobrog Zvezdi. Tako su i Feldin i Omić dobijali bolje uloge u napadu. Delovala je Zvezda mnogo otresitije nego u jučerašnjoj utakmici. Ipak, umesto da Alimpijevićevi igrači napravie razliku, Budućnost se vratila, razmenili su trojke Nikola Ivanović i Tejlor Ročesti, a Budućnost je na kraju treće deonice vodila 60:57, uprkos činjenici što je Zvezda vodila s 51:43 tokom treće četvrtine.

Sve se lomilo u poslednjih 10 minuta...

I ponovo je Zvezda pala u samoj završnici. Presudio je Ivanović. Pravio heroj finala.

ABA LIGA, FINALE: Budućnost - Crvena zvezda 77:73 (22:15, 14:23,24:19, 17:16)

Dvorana Morača
Sudije: Radović, Pukl, Petek

BUDUĆNOST: Ivanović 17, Šehović 5, Doelman, Barović 14, Šehović, Gordić 18, Ilić, Nikolić, Gibson 7, Popović 5, Lendri 6, Nikolić 5

CRVENA ZVEZDA: Kešelj, Davidovac 4, Lazić 6, Dobrić 11, Feldin 11, Janković 3, Ročesti 14, Omić 12, Lesor 7, Enis 5, Jovanović, Bjelica

Foto: Star sport, ABA liga


tagovi

Alen OmićDžejms FeldinDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara