Dons, Kalinić i Lojd (© Star sport)
Dons, Kalinić i Lojd (© Star sport)

Kreće košarkaška pijaca: Kalinić u centru pažnje, Džonsa sele u Partizan, Lojda u Zvezdu

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 13:34

Ova sezona nije još ni gotova, a glavna tema su pojačanja za narednu. Samo je pitanje šta je tačno, a šta ne u ovom momentu

Već je krenulo sa licitacijom imena za večite rivale iako još uvek aktuelna košarkaška sezona nije gotova. Ostala je još Superlivga Srbije, ali to nije sprečilo poplavu imena koja se vezuju za Crvenu zvezdu i Partizan Mozzart Bet. Prethodnih dana, tri imena su iskočila, Nikola Kalinić, Džordan Lojd i Kris Džons. Samo je pitanje šta je od svega toga tačna informacija.

Idemo prvo sa Nikolom Kalinićem koji je meta nekoliko medija širom Evrope. Ono što sa sigurnošću možemo da kažemo da bi svako sa Malog Kalemegdana želeo ponovo da vidi Kalinića u crveno-belom dresu. Njemu 30. juna ističe ugovor sa Barselonom i po svim najavama on neće potisivati novi sa gigantom iz Katalonije.

Izabrane vesti

Pitanje je onda gde će nastaviti karijeru. Mnogi su uvereni da se baš vraća u Crvenu zvezdu, a sada mediji iz Španije pišu da se u čitavu priču uključio Obradović... Saša. Naime, Monako je navodno ozbiljno zainteresovan da dovede Nikolu Kalinića jer ga vide kao igrača koji im je falio ove sezone. Neko na krilu koji može mnogo toga kvalitetnog da uradi na terenu.

"Osvedočeni zvezdaš, koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi. Uvek je dobro došao. Ali o prelaznom roku, kada se sezona završi", rekao je za Sportal Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora, o potencijalnom dolasku Kalinića u Zvezdu.

Kada smo već kod Monaka, onda je red da pišemo i o spekulacijama na relaciji Džordan Lojd - Crvena zvezda. Momak koji je evropsku avanturu počeo u Valensiji, ali je zablistao baš u Crvenoj zvezdu u sezoni 2020/21 kod Saše Obradovića. Srpski stručnjak ga je doveo i u Monako gde mu je bio jedan od lidera koji je uvek dobija pohvale, ali sada se glasno priča da bi Lojd mogao da se sledeće sezone vrati u Zvezdu.

Čak je Sport Klub pisao da su inicijalni razgovori već počeli sa Lojdom koji nije protiv ideje da se vrati u Beogradu. Sada ostaje da se vidi da li je to realno ili je sve zapravo na nivou glasina.

Za kraj da se osvrnemo i na najsvežiju glasinu. Tokom dana, proširila se informacija da je Kris Džons iz Valensije već dobio ozbiljnu ponudu od Partizan Mozzart Beta. Ipak, kako su za Mozzart Sport iz Humske poručili, nikakvih razgovora sa Amerikancem iz Valensije nije bilo.

Džons ove sezone u Evrolig u proseku beleži 12,7 poena, 2,1 skokova i 4,2 asistencije, dok je u ACB ligi imao sličan učinak od 12,5 poena, 1,9 skokova i 4,1 asistenciju. 

Ipak, u ovom momentu ne treba očekivati dolazak ovog Amerikanca u Humsku. Trenutno je u Partizanu fokus na igrače koji su trenutno u sastavu. Jedan je već napustio tim - Frenk Kaminski, očekuje se da njegovim stopama krenu još neki igrači.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK PartizanDžordan LojdNikola KalinićEvroligaKris Džons

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara