KREĆEMO! Boston isprašio Filadelfiju, Tejtum i Simons kao na igrici! Kari briljirao, Oklahoma bez Vestbruka umalo do iznenađenja (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.10.18. | 08:15

Samo da zdravlje posluži Kelte, Seventisiksersi moraju još mnogo da uče... Tanderi se hrabro nosili protiv branioca titule

NBA karavan je zvanično - krenuo!

Preko četiri meseca čekali smo ovaj trenutak, a odmah na otvaranju nove sezone dobili smo dva spektakla! Po jedan na Istoku i Zapadu. Boston je na svom terenu (opet) isprašio Filadelfiju, dok je Golden Stejt uz malo više muke savladao neku novu Oklahomu, za koju ipak nije igrao Rasel Vestbruk.

Izabrane vesti

Ben Simons je pravio šou u domu Bostona, ali Filadelfija mora još mnogo toga da nauči pre nego što postane ravnopravni takmac Keltima. Na kraju Boston je slavio sa ubedljivih 105:87 (21:21, 26:21, 30:24, 28:21).

Samo neka zdravlje posluži ovu generaciju i Bred Stivens bi mogao da podari publici godinu za uživanje. Mladi trener konačno je imao celu ekipu na okupu, što se dugo nije dogodilo. I, čim su svi bili tu, videlo se koliko je ovaj Boston zapravo moćan.

Džejson Tejtum je nastavio tačno tamo gde je stao u prošlosezonskom plej-ofu i nosio je Boston do velike pobede na startu. Izgledao je kao da ga neko upravlja na džojstiku i da je sve zapravo video igrica. Bio je nezaustavljiv! Zato je na kraju i imao 23 poena, uz devet skokova i tri asistencije.

Ono što je Tejtum radio u drugom, to je Simons činio u prvom delu utakmice. Od dodavanja iza leđa, do drilovanja Bostonove odbrane od koša, do koša. Ali, njegovih 19 poena, 15 skokova, osam asistencija i četiri ukradene lopte nisu bile dovoljne da Filadelfija ostvari prvi brejk odmah na početku. Istina, Fila je živela dok su je Simons i Embid nosili. To je, praktično, bilo upravo kroz prvi deo utakmice.

Boston je na delu pokazao svoju napadačku raznovrsnost i naterao protivnika da padne na zadnjicu od tempa koji je nametnut.

Kao što je to bio slučaj i ranije, Boston je zaokružio jednu pravu, timsku pobedu. Aron Bejns je imao možda i ključnu ulogu s klupe i dobro je sačuvao najboljeg igrača Filadelfije Džoela Embida. Gradio ga je, hvatao mu neke žive lopte, ali i pogađao trojke, zbog čega je imao osam poena, četiri skoka i tri asistencije. Ipak, među glavnim faktorima bio je Markus Moris sa 16 poena i 10 uhvaćenih lopti. Embid jeste odgovorio sa 23 poena i 10 skokova, ali je u nastavku utakmice bio bez pravog uticaja na igru.

Tako je Boston lagano uzimao sve veće rastojanje, a tačka na pobedu stavljena je posle zanimljivog okršaja Džejlena Brauna i upravo – Džoela Embida. Bila je to situacija kada je Braun krenuo na dvokorak s desne strane, u nameri da zakuca. Embid je to osetio i krenuo je na blokadu. Uspeo je u tome, ali je nekim čudom lopta ipak završila u košu. Braun se dočekao na noge, Embid je završio na zemlji, posle čega je usledio pogled koji kao da je govorio – pogledaj semafor! Na njemu je stajalo 94:79 za Boston. Bio je to kraj svih nadanja za goste.

Šampion je imao ozbiljan test na startu protiv Oklahome, ali ga je na kraju rešio. Na mišiće – 108:100 (31:23, 26:24, 26:32, 25:21). Ali prvo je šampion uoči susreta krunisan peharom i prstenjem, što je bio najlepši mogući uvod u ono što je usledilo...

Blistao je, naravno, Stef Kari! Čak 27 poena za 28 minuta na parketu imao je najbolji šuter današnjice u jednom momentu, da bi na kraju skupio čak 32 koša!

Utakmica je bila vrlo uzbudljiva i zanimljiva, čak i više od one viđene na drugom kraju SAD. Oklahoma se lavovski borila protiv zveri u šampionskoj opremi, ali je na kraju bez Rasela Vestbruka, ipak, kapitulirala. Istina, Golden Stejt nije mogao da računa na Demarkusa Kazinsa

Utakmica se lomila u trećem kvartalu, kada je Oklahoma uspela da se vrati u život posle mršavog prvog poluvremena. Uspeli su gosti čak i da povedu u jednom kratkom momentu, sve zahvaljujući Polu Džordžu i njegovih 15 koševa samo u trećem periodu. Opet, Golden Stejt se pokazao kao preveliki zalogaj. Počev od momenta kada je Oklahoma povela sa 69:66 na nešto više od sedam minuta pre odlaska na poslednji mali odmor, Voriorsi su brutalnom odbranom sveli protiv na svega 9/31 iz igre u nastavku, što je tek 29 odsto pogođenih šuteva. Zanimljivo, domaćin je za to vreme pogodio samo jednu trojku, ali je izrešetala rivala ispod dalekometne linije i tako ponovo uzela kontrolu utakmice u svoje ruke.

Uz Karija najefikasniji bio je Kevin Durant sa 27 poena (9/21 iz igre), uz osam skokova i šest asistencija. Drejmond Grin je pokupio 13 lopti, ali je imao samo dva poena, dok je Klej Tompson upisao 14 koševa. Kod Oklahome Pol Džordž je imao 27 poena (9/23 iz igre), Stiven Adams 17 poena i 11 skokova, dok je Denis Šreder ubeležio 21 poen (7/19 iz igre), devet uhvaćenih i šest podeljenih lopti.

NBA - REZULTATI

Boston - Filadelfija 105:87
/Tejtum 23 - Embid 23/

Golden Stejt - Oklahoma 108:100
/Kari 32 - Džordž 27/

Foto: Action Images


tagovi

Boston SeltiksFiladelfija SeventisiksersGolden Stejt VoriorsOklahoma Siti TanderDžejson TejtumBen SimonsKajri IrvingDžoel EmbidStef KariPol Džordž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara