Majk Džejms (© Star Sport)
Majk Džejms (© Star Sport)

Krećemo sa novom evropskom sapunicom - Majk Džejms

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 18:18

Amerikanac želi da napusti Monako pošto je jasno da je konkurencija na spoljnim pozicijama žestoka, sada je pitanje gde će nastaviti karijeru, strani mediji već pišu o Olimpijakosu, ali i Partizan Mozzart Betu

Taman kada se završila saga oko Nikole Mirotića koji je bio na pragu nekoliko timova, a najbliži Partizanu, da bi na kraju potpisao za Olimpiju Milanom, sada krećemo sa još jednom avanturom zvanom Majk Džejms. Naime, kako EuroHoops piše, Džejms želi da napusti Monako i o tome je već obavestio svog agenta koji kreće u potragu za novim klubom.

Njegov čudan odnos sa trenerom Sašom Obradovićem. Bilo je i suspenzija, prozivki po medijima, ali na kraju Džejms je bio ključan igrač u svim uspesima Kneževa prošle sezone, međutim sada se stvar očigledno menja. Monako je doveo Kembu Vokera, a uz Džordana Lojda i Elija Okoba, čini se da su spoljne pozicije popununjenje i da bi uloga Džejmsa bila smanjena, posebno pored Vokera i Lojda.

Izabrane vesti

Verovatno je to jedan od razloga što je Džejms krenuo u potragu za novim klubom, a prethodnih dana se najviše šuška o Olimpijakosu koji je ostao bez Kostasa Slukasa. Čini se da bi nova destinacija za iskusnog košarkaša mogla da bude Grčka, ali isti sajt navodi da se u priču uključio i Partizan Mozzart Bet.

Ipak, ovu informaciju treba uzeti sa rezervom. Prvobitno je bila obavljena u podkastu Basket Njuza gde je rečeno da se u jednom momentu tokom leta klub iz Humske raspitao za status Džejmsa, ali je u međuvremenu doveden Pi Džej Dozir čime je po svemu sudeći okončana potraga za igračem na spoljnim pozicijama.

Što se Džejmsa tiče, prošle sezone je bio osmi najbolji strelac u Evroligi, a tokom karijere igrao je i za Panatinaikos i to u dva navrata. U Evroligi je još nastupao za Baskoniju, Olimpiju Milano i CSKA Moksvu.

Zanimljivo da je prethodne dve sezone baš Olimpijakos okončavao sezone Monaku u Evroligi. Prvo u plej-ofu posle pet mečeva, a onda i prošle sezone u polufinalu.

Sada ostaje da se vidi kako će se priča oko Majka Džejmsa okončati, ali ono što sada postaje sve jasnije - njegova epizoda u Monaku je završena.


tagovi

majk džejmsKK OlimpijakosKK MonakoSaša Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara