""
""

Kup Koraća: FMP kreće u napad na ranjeni Partizan!

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.02.14. | 11:18

Mega Vizura čeka Crnokosu od 21 čas

Drugi dan borbe za trofej Žućkove levice može da počne! Imena prvog polufinalnog para su poznata, to su Crvena zvezda i kragujevački Radnički, koji su bez veće muke obezbedili svoje mesto u daljem takmičenju, a danas ćemo dobiti odgovor - koja dva kluba će igrati u drugom polufinalu?

Iz ove perspektive stvari su vrlo jasne - to su Partizan i Mega Vizura, ali... Nećemo ništa da prognoziramo dok igrači na parketu sami ne budu potvrdili isto.

Izabrane vesti

Za Partizan, kao što smo već pisali, takmičenje u Kupu Radivoja Koraća došlo je u vrlo nezgodnom momentu. Jer, pitanje je koliko daleko može desetkovani sastav Duška Vujoševića, koji će takmičenje igrati bez Bertansa, Vestermana, Milosavljevića, Kinsija, pa možda čak i Tepića i Milutinova... Protv FMP crno-beli su svakako veliki favoriti, ali puleni Milana Gurovića sigurno će pokušati da iskoriste ranjivost protivnika i zadaju težak udarac. 
"U Kup Koraća ne ulazimo sa ne znam kakvim ambicijama, jer do ovog momenta smo nekompletni. Iz utakmice u utakmicu ne želimo da dođe do novih povreda igrača sa ekstraordinarnim opterećenjem. Tako da ćemo gledati da priliku dobiju i neki igrači koji su uslovno rečeno manje igrali, koji su zdravi, da oporavimo ekipu i da vidimo da li može da se osveži dovođenjem još jednog igrača da im se pomogne i na takav način. Situacija je takva kakva je i ne treba tu nešto puno objašnjavati i filozofirati", rekao je Vujošević

S druge strane, Gurović je istakao da je za njegov mladi sastav velika pobeda to što će uopšte igrati protiv Partizana.
"Mi smo već sada pobednici, posebno zbog toga što većina mojih igrača nikada nije igralo u Pioniru, a pogotovu ne protiv Partizana. Sama ta činjenica dovoljno govori, jer nećemo igrati pod pritiskom jer je Partizan apsolutni favorit u toj utakmici. Nemamo šta da izgubimo, već da steknemo ogromno iskustvo igranjem u kupu", poručio je Gurović.

Meč je zakazan za 18.30 časova.

U drugom polufinalnom susretu sastaće se Mega Vizura i Crnokosa - najprijatnije iznenađenje prošlogodišnje Superlige, protiv najvećeg iznenađenja ovosezonske Košarkaške lige Srbije. 
"Eto, treći put zaredom igramo kup. Uspeli smo prošle godine da dođemo do polufinala, a sada ćemo na tom putu da pređemo preko Crnokose, najprijatnije iznenađenje Košarkaške lige Srbije. Niko verovatno nije ni mogao da očekuje da će tim koji ulazi iz 'B' lige da odigra tako dobru polusezonu i bitno je da u kup uđemo što motivisanije i da pokažemo koliko smo kvalitetni", poručio je Milojević.

Ekipa iz Kosjerića trenutno deli drugu poziciju KLS zajedno sa Borcem MOZZART Sport, sa skorom 12:6. Sastav je nedavno napustio najbolji igrač, Radenko Pilčević, koji sada igra za Radnički. Ipak, to sigurno neće sputati izabranike Blagoja Ivića da pokušaju da naprave iznenađenje u poslednjem četvrtfinalnom okršaju.

Susret je na programu od 21 čas.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALE

Četvrtak:

Crvena zvezda - Borac MOZZART Sport 81:62

Radnički Kragujevac - OKK Beograd 87:72

Petak:

18.30 Partizan - FMP

21.00 Mega Vizura - Crnokosa

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaFK PartizanKup Radivoja KoraćaKK CrnokosaRadnički FMPMega Vizura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara