"Kšiševski, ljubitelj ubedljivih pobeda"
"Kšiševski, ljubitelj ubedljivih pobeda"

Kžiževski: Ne pamtim boljeg pleja od Teodosića, Srbija je neverovatno vođena ekipa

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.08.16. | 12:53

Selektor Sjedinjenih Američkih država pun reči hvale na račun naše reprezentacije

Kšiševski, ljubitelj ubedljivih pobeda"Postoji li nebitnija funkcija od selektora košarkaške reprezentacije SAD?", "Ovaj čovek uživa ceo život vodeći nepobediv sastav", "Sigurno najplaćeniji na prvenstvu, a najmanje se znoji"... Ovo su samo neki od komentara na račun trofejnog stručnjaka Drim tima Majka Kžiževskog.

Da li je zaista tako? Da jeste, ne bi ga nacionalni savez držao na "čelu kolone" već deceniju unazad. Na pitanje kako su na njega uticale godine provedene na klupi večitog favorita, odgovorio je:
"Strpljiviji sam. Sa sudijama pričam drugačije, učim od njih... Pitam ih zašto su to dosudili. Mnogo sam naučio u tom smislu, za razliku od mojih igrača, kojima kasnije na tajm autu objašnjavam zašto je donesena takva odluka", rekao je "Kouč Kej" novinarima u Rio de Žaneiru.

Izabrane vesti

Tesnan trijumf protiv Australije nije mu draži od daleko ubedljivih protiv Venecuele i Kine...
"Savladali smo jedan od najboljih timova na svetu. Australija će se boriti za zlato. Iskustvo igranja utakmica na ovom nivou nismo imali do sada. Daleko od toga da uživam u toku neizvesnijih mečeva. Možda ova pobeda više zadovoljava, ali ako me moram da se odlučim, biram one od 30 razlike".

Kada je u pitanju srpska reprezentacija, Kžiževski očekuje meč poput poslednje odigranog, protiv "kengura".
"Sa 'orlovima' smo igrali finale Svetskog prvenstva i znamo šta nas čeka. Neverovatno dobro trenirana ekipa. Takođe, ne mogu da se setim da je u poslednjih deset godina bilo boljeg plejmejkera od Miloša Teodosića", podvukao je selektor Sjedinjenih Američkih Država.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rio 2016Majk Kžiževskikošarkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara