Lebronto: Kakvi su ovo šutevi, kakva partija! Konačno - Kevin Lav! Klivlend vodi 2:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.05.18. | 08:44

Boston se vratio posle minusa od 22 poena, Seltiksi dobili svih šest plej-of utkamica kod kuće

Ako ćemo precizno, prešli su pola puta. Ako ćemo suštinski, više od toga. Klivlend Kavalirsi su napravili ogroman korak ka plasmanu u finale plej-ofa Istočne konferencije, pošto su se iz Toronta u Ohajo vratili sa duplim brejkom. Aktuelni vicepravci NBA lige opet su tukli tokom sezone bolje plasirani kanadski tim (128:110) i poveli 2:0 u seriji. S obzirom da naredna dva susreta igraju na svom partketu imaju šansu da „ometalju“ rivala.

Ponajviše zahvaljujući Lebronu Džejmsu. Najdominantniji košarkaš današnjice pokazao je još jednom koliko ga inspirišu mečevi plej-ofa, leteo je parketom, glumio plejmejkera, razigravao saigrače, zatrapavo koš domaćina iz svih pozicija i zaustavio se na - udahnite duboko - 43 poena!!! Posebno su bili zadivljujući njegovi fejd avej šutevi - sedam takavih minijatura uništilo je samopouzdanje Toronta - pa su Kavsi na krilima Kralja utišali domaću publiku, zbog čega se preko Atlantika šale na račun Kanađana, prekrstivši taj grad u Lebronto.

Izabrane vesti

Osim pogodaka (19 od 28 iz igre), Lebron je podelio čak 14 asistencija (imao je i osam skokova) i tako postao prvi košarkaš u istoriji NBA koji je na jednom susretu plej-ofa ostvario takav učinak. Osim toga, Džejms je sinoć oborio rekord Majkla Džordana po broju plej-of utakmica u kojima je stizao do bar 30 poena i deset asistencija. As Kavalirsa ima takvih 16, dok se Leteći Majkl zaustavio na 15.

Veliku pomoć Lebron je imao u liku Kevina Lava, koji se ceo plej-of mučio, ali ga je trener Tajron Lu istrpeo, ponovo ga uvrstio u startnu petorku, a ovaj mu se odužio jednom od najboljih partija ove sezone, ubacivši 31 poen. Usput je imao i 11 asistencija. Lavov učinak ispod koša posebno je bio značajan u prvom delu kad je Toronto kontrolisao dešavanja na parketu, pa je Klivlendu trebao neko ko će ga održati u životu.

Početkom treće deonice Kavsi su stigli prednost Kanađana, prešli u vođstvo, brzo stekli deset poena prednosti (zahvaljujući snažnoj odbrani i visokim procentima šuta za tri), pa se do kraja praktično nije postavljalo pitanje pobednika. Kod domaćina je Demar Derozan ubacio 24 poena, Kajl Lauri se zaistavio na 21, dok je Litvanac Jonas Valančijunas imao 16 poena i 12 skokova.

Sa 2:0 u seriji vodi i Boston. Seltiksi su u „TD gardenu“ nadigrali Filadelfiju (108:103) i odbranili prednost domaćeg parketa. Štaviše, impresivan je podatak da su dobili sve mečeve u dosadašnjem toku plej-ofa pred svojim navijačima, jer su u prvoj rundi tukli Milvoki.

Ovo sinoć može da se podvede pod „umetnost povratka iz mrtvih“. Filadelfija je do sredine druge četvrtine stekla čak 22 poena prednosti (26:48) i činilo se da je na pomolu brejk. Usledila je fantastična serija domaćeg tima (25:8) za povratak u život, a kad je tako obično se desi i poputni preokret. Seltiksi su uradili nešto što nisu ravno deset godina u plej-ofu, kad su nadoknadili minus od 24 poena.

Trijumf je začinio Džejson Tejtum sa 21 poenom, pratio ga je Rozir sa 20, Markus Smart je pogodio četiri trojke, ali su među najvažnijim poenima u završnici bili oni Ala Horforda. U dresu Filadeldije, Džoel Emid je zabeležio dabl-dabl učinak (23 poena, 14 skokova), Kovington je imao 22 poena, a Dario Šarić 14.

NBA LIGA, PLEJ-OF

POLUFINALE ISTOČNE KONFERENCIJE

Toronto - Klivlend 110:128, rezultat u seriji 0:2
/Derozan 24 - Džejms 43/

Boston - Filadelfija 108:103, rezultat u seriji 2:0
/Tatum 21 - Redik 23/

FOTO: Action images


tagovi

Lebron DžejmsKevin LavDžejson TejtumKlivlendKlivlend KavalirsTorontoBoston SeltiksFiladelfija Seventisiksers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara