Lovernj o Bogdanu, Partizanu i Fenerbahčeu

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.09.18. | 20:20

Nekadašnji kapiten crno-belih rekao da mu je velika želja bila da zaigra za ekipu Željka Obradovića

Žofri Lovernj vratio se u Evropu posle tri i po godine i potpisao za Fenerbahče koji će i ove sezone biti glavni kandidat za osvajanje titule kontinentalnog prvaka. Francuski reprezentativac je rekao da je od ranije imao veliku želju da igra u ekipi koju trenira Željko Obradović i da mu je žao što nije uspeo ponovo da bude saigrač Bogdanu Bogdanoviću kao u vreme dok su nosili dres Partizana.
“Veoma sam srećan i uzbuđen zbog nove sezone. I ranije sam razmišljao o mogućnosti da dođem u Fenerbahče, još dok sam bio u Partizanu. Hteo sam da igram ovde zajedno sa Bogdanom Bogdanovićem, ali, na žalost, nije bilo moguće u tom trenutku. Imamo sve preduslove da budemo uspešni i verujem da ćemo uspeti“, rekao je Lovernj u razgovoru za klupsku televiju.

Poziv Željka Obradovića bio je dovoljan motiv i da se odrekne NBA lige.
“Imao sam još godinu dana ugovora sa Sparsima. Ali, bio sam veoma srećan kada je stigla ponuda Fenerbahčea. Hteo sam da se vratim u Evropu i da zaigram baš ovde. Da nije bilo Fenerove ponude, verovatno bih ostao još godinu dana u San Antoniju. Ovde imamo uslove kao u NBA ligi. Po dolasku u Istanbul bilo mi je malo teže, jer sam praktično od aprila bio na odmoru“.

Izabrane vesti

Osvrnuo se francuski reprezentativac na dosadašnja iskustva u NBA ligi i Evropi.
“Prethodnih godina radio sam sa pet, šest različitih trenera i promenio nekoliko ekipa. Svaki je imao drugačija očekivanja od mene. Napredovao sam na svim poljima. Mogu da igram trojku, četvorku i peticu. Naravno, nisam šuter kao Bogdan, ali mogu da doprinesem na različite načine”.

Foto: Action images


tagovi

KK FenerbahčeŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara