Lovernj stiže u Fener!

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.06.18. | 21:13

Bivši kapiten Partizana postigao dogovor sa istanbulskim velikanom

Bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj karijeru će nastaviti u turskom šampiona Fenerbahčeu, objavio je ugledni američki novinar Adrijan Vojnarovski.

Francuski košarkaš odlučio je da ne produži ugovor sa San Antonio Sparsima, već da se vrati u Evropu. Izbor je pao na bogati turski klub.

Izabrane vesti

Fenerbahče je imao konkurenciju vidu još dva evropska velikana – moskovskom CSKA i španskoj Barseloni koju sa klupe predvodi Svetislav Pešić.

Nema sumnje da je jedan od važnijih faktora bila mogućnost da Lovernj radi sa najtrofejnijim evropskim trenerom Željkom Obradovićem, kao i ambicija Fenerbahčea da i sledeće sezone proba da se domogne titule prvaka Evrope.

Lovernj je prošle sezone u dresu San Antonija odigrao 55 utakmica u NBA ligi, a ostvario je prosečan učinak od 4,1 poena i 3,1 skoka.

Francuski krilni centar je karijeru počeo u Šalonu, nastavio u Valensiji, a afirimisao se u Partizanu iz kojeg je došao i do dresa reprezentacije Francuske. Posle Beograda, sledeća stanica bio je moskovski Himki na putu do NBA ligi.

U najkvalitetnijem takmičenju na svetu igrao je još u redovima Denvera, Oklahome i Čikaga.

Foto: Action images


tagovi

Žofri LovernjFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara