Ludnica u Permu, Jelovac kao u transu i novi dabl-dabl!

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.04.18. | 19:11

Odlična utakmica srpskog reprezentativca

Odavno nema dileme - ako Stevan Jelovac igra u svom ritmu, za Nižnji nema zime! Doduše, tim iz Novgoroda prilično se namučio na gostovanju Parmi u Permu u borbi za mesto u plej-ofu i pokušaj da se izbegne CSKA na startu doigravanja! Nižnji je kao gost slavio sa tesnih 82:80, a novu odličnu rolu iza sebe ostavio je srpski krilni centar.

Jelovac je bio apsolutno prva figura Nižnjeg i po ko zna koji put u sezoni bio prva napadačka opcija. Odigrao je nešto više od 31 minuta i za to vreme skupio novi dabl-dabl sa 24 poena (7/14 iz igre, 5/9 za dva), uz još deset skokova, asistenciju, ali i četiri izgubljene lopte. Srpski reprezentativac je umalo bio tragičar utakmice pošto je u završnih deset sekundi prvo imao defanzivni skok, ali onda je loptu dodao protivničkom igraču Kodiju Miler Mekintajeru, koji je njegovu grešku kaznio velikom trojkom kojom je Parma stigla na samo poen zaostatka (79:80). U poslednjem napadu Ivan Trebkov je uspeo da pogodi dva slobodna bacanja, što je bilo dovoljno da se spreči poraz.

Izabrane vesti

Jelovac je, opet, ubacio mnogo važne poene na ulazu u poslednji minut susreta za vođstvo Nižnjeg rezultatom 77:73, ali je Kodi Miler Mekintajer uspeo da ubaci dva poena uz faul i pogodi dodatno slobodno bacanje, posle čega je meč ušao u pravu dramu. Kod Parme najefikasniji upravo je bio Miler Mekintajer sa 27 poena (9/20 iz igre), uz šest asistencija.  

Ovim trijumfom Nižnji je izbio na sedmo mesto na tabeli, s tim da i Parma i VEF Riga imaju isti broj pobeda, uz po utakmicu više.

Fotowww.nn-basket.ru


tagovi

VTB ligaNižnji NovgorodStevan Jelovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara