Timoti Luvavu (© Star Sport)
Timoti Luvavu (© Star Sport)

Luvavu zvanično pojačao Olimpiju Milano

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.11.22. | 11:25

Nekadašnji igrač Mege pokušaće da pomogne timu Etorea Mesine

Prethodnih dana je najavljivano, a danas je dobilo zvaničnu potvrdu. Timoti Luvavu, nekadašnji igrač Mege se vratio u Evropu i potpisao je ugovor sa Olimpijom iz Milana.

Izabrane vesti

"Srećan sam što sam ponovo u Evropi i što sam deo sjajne organizacije kao što je Milan. Uzbuđen sam što ću imati priliku da pomognem timu u ispunjenju svih ciljeva. Jedva čekam da počnem", rekao je Luvavu, a preneo zvaničan sajt kluba.

Krilini igrač stiže u pravom momentu s obzirom da tim Etorea Mesine igra ispod očekivanja, posle solidnog starta tim je u žestokom padu forme. Nanizana su četiri poraza, poslednji je stigao u Kaunasu protiv Žalgirisa u 8. kolu Evrolige.

Francuz dolazi u Italiju posle kratke epizode u Finiksu gde nije uspeo da se izbori za ugovor.

Luvavu koji je prve tri godine profesionalne karijere odradio u Antibu, pažnju evropske i NBA javnosti skrenuo je kao igrač Mege u sezoni 2015-2016, kada je nizao prosek od 14,6 poena, 4,8 skokova 2,8 assitencija, 1,7 ukradenih lopti u ABA ligi, dok je u Kupu Radivoja Koraća čiji je pehar završio u rukama beogradskog kluba prosečno beležio 13,6 poena, 3,6 skokova, 2,8 asistencija i 1,6 ukradenih lopti.

U leto 2016. Filadelfija ga je izabrala kao 24. pika na draftu, a zatim s njim potpisala četvorogodišnji ugovor (2+1+1). Posle dve godine trejdovan je u Oklahomu u kojoj se zadržao pola sezone, da bi posle bio prosleđen Čikagu.

Bulsi nisu želeli da pokupe četvrtu godinu ugovora pa je Luvavu u septembru 2019. pokušao da se nametne stručnom štabu Klivlenda. Nije uspeo to, ali jeste se izborio prvo za dvosmerni, pa za dva desetodnevna ugovora sa Netsima koji su mu na kraju dali dugoričniji ugovor.


tagovi

Timoti LuvavuOlimpija Milano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara