Majstorica ili kraj?

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.05.18. | 10:26

Drugi čin večitog derbija u polufinalu Superlige

Početak drame ili rutinski kraj?

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde večeras igraju drugu utakmicu polufinalne serije plej-ofa Superlige (20.30, TV Arena sport 1), takmičenja srozanog i devastiranog ugleda koje sada, realno gledano, uglavnom služi samo za prestiž. Ipak, ima nešto i do ponosa kod igrača i jednog i drugog tima. Kod domaćina večerašnje utakmice, Partizana, taj ponos nalaže da pokažu veću borbenost i zalaganje kako bi pobedili i izborili majstoricu, dok se kod Zvezdinih to pre svega odnosi na činjenicu da žele jednim osvojenim trofejem da koliko-toliko spasu sezonu u kojoj su ostali bez mesta u Evroligi.

Izabrane vesti

A na tom putu sada im još uvek stoji Partizan. Ali, ovaj Partizan svakako će biti oslabljen, jer od ranije trener Nenad Čanak ne može da računa povređenog Bondžu Sija, a nakon peha u prvom polufinalnom meču iz konkurencije je ispao i Vanja Marinković. I sa njima, a pogotovo bez njih, Partizan mora da odigra maltene iznad gornje granice sopstvenih mogućnosti kako bi mogao da se nada pobedi nad najvećim rivalom.
"Nema nazad. Pobedi ili idi kući. Zdravstveni bilten nije dobar pa će oni koji su spremni, morati da daju još više od sebe i da odigraju i za svoje povređene saigrače. Nakon poraza u prvoj utakmici, očekujem da ekipa pokaže reakciju i odigra borbeno od početka do kraja. Samo sa takvim pristupom imamo čemu da se nadamo", rekao je trener Partizana Nenad Čanak.

U prvoj utakmici Crvena zvezda je predvođena veoma raspoloženim Tejlorom Ročestijem već u prvom poluvremenu uspostavila kontrolu i dominaciju pod oba koša. Kada je još proradio i šut sa distance kod ostalih igrača u crveno-belom taboru, Partizanu nije bilo spasa. Poslednje četvrtina bilo je odrađivanje posla i stvar rutine. Zvezdin najveći plus u prvoj utakmici bila je borbenost, odnosno stav sa kojim su igrači izašli na teren, a iz toga su kasnije proistekle i situacije u kojima su igrači Milenka Topića iz drugog plana dolazili u situacije da "poprave" promašaje.
"Ima par meseci od derbija u kupu. Taj trofej smo izgubili, i zato smo sada silno motivisani i imamo veliku želju da osvojimo trofej u Superligi. Oba tima su promenila sastave od tada. Oni su imali mesec dana da se odmore, saberu i dođu do željene forme.Mi smo ostali u ritmu u kome smo bili cele sezone i tu smo u lošijoj situaciji, jer smo istrošeniji. Probaćemo da uradimo sve da dobro odigramo i da seriju otvorimo pobedom, koja bi bila značajna u konačnom ishodu", istakao je strateg Crvene zvezde Milenko Topić.

Partizan, ako uopšte želi da razmišlja o mogućnosti da izbori majstoricu, mora da zapne od prvog minuta i da se bori za svaku loptu po uzoru na kapitena Novice Veličkovića. U drugoj utakmici prednost domaćeg terena, odnosno podrške s tribina biće na strani crno-belih. Doduše, poslednjih godina, ta prednost često je umela da bude mač sa dve oštrice i dešavalo se da stvori dodatni pritisak domaćoj ekipi. U slučaju pobede Partizana, treća utakmica igraće se u subotu, a domaćin će biti Crvena zvezda.

SUPERLIGA SRBIJE - FINALE (DRUGA UTAKMICA)

Sreda
20.30: (2,70) Partizan (14,5) Crvena zvezda (1,55) /0:1 u seriji/

*** Kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara