Malina hoće - sa njim Borac može i do ABA 2 plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.03.19. | 14:47

Puna hala u Čačku kida nerve protivnicima i daje pravo pulenima Jovice Arsića da tipuju na vrhunski plasman do kraja sezone

Grmelo je u hali kraljice igara kraj Morave. Košarkaši Borca ostvarili su možda i ključnu pobedu u borbi za plej-of ABA 2 lige. Pred oko 2.000 gromoglasnih čačanskih navijača prilično lako i ubedljivo je savladan po sastavu preozbiljni Dinamik, i to rezultatom 102:72. Marko Marinović ovaj meč smatra modelom po kom Borac treba da nastavi do kraja...

Nema sumnje, košarkaš tima sa Morave ima pravo, jer bilo je ovo jedno od najboljih izdanja Borca u poslednjih nekoliko sezona. Čačanski tim je predvođen dirigentskom palicom reprezentativca Ilije Đokovića prosto deklasirao najvećeg konkurenta za kotu broj četiri. Ovim trijumfom Borac je napravio veliki korak ka plasmanu među četiri najbolja tima lige. Strateg Borca Jovica Arsić smatra da je publika dala potreban impuls igračima.
,,Kada je puna hala i kada igrači osete energiju sa tribina mnogo bolje se ponašaju na terenu. Prijala nam je pauza, što se videlo na parketu. Mi sa Dinamikom nemamo tajni, odigrali smo dovoljan broj utakmica, pa se dobro poznajemo. Znali smo kako treba da igramo ako želimo da savladamo Dorćolce. Sigurno je da ovo nije bilo njihovo najbolje izdanje. Drago mi je zbog čitavog tima, jer se rad isplatio. Verujem da su navijači zadovoljni napustili dvoranu. Očekujem da nastavimo u istom ritmu i da obezbedimo plasman u plej-of“, izjavio je trener Čačana.

Izabrane vesti

Virtuoz sa loptom Marko Marinović veruje da je Borac korak bliže plej-ofu regionanog takmičenja.
,,Bila je ovo veoma važna utakmica za nas. Od samog početka smo ekipi Dinamika stavili do znanja da smo maksimalno ozbiljno shvatili ovu utakmicu, jer je od presudnog značaja za plasman u završnicu. Smatram da je ovo model po kome treba da igramo u nastavku. Dobro smo iskoristili pauzu od deset dana, što smo pokazali na terenu“, rekao je Marinović, pa nastavio.

,,Nastavljamo dalje, jer je ovo samo jedan korak do cilja. Posle slabog početka u ABA 2 ligi napravili smo dobar, ali ne završni korak za ulazak među četiri najbolje ekipe. Takođe, ne mogu a da se ne zahvalim publici koja je došla u velikom broju i podržala, kao što je uvek i činila“.

Naredni meč Borac će odigrati na KLS frontu. Protivnik će biti ekipa Beovuka, a taj meč biće odigran u nedelju trećeg marta, sa početkom u 18:30.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
FOTO: MN Press


tagovi

Marko MarinovićKK Borac ČačakABA 2 ligaKK Dinamik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara