Marinković za MOZZART Sport: Tek nas čeka pakao

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.11.18. | 08:35

Bek Partizana govorio o novom treneru i prekidu serije poraza...

Partizan je seriju od šest poraza prekinuo protiv Mega Bemaksa, a novi trener Andrea Trinkijeri uprkos pobedi, imao je, pored dobrih stvari, šta i da zameri svojim igračima. Recimo, građenje koša, pa je uz osmeh obećao da će odmah uvesti ekipu u halu za trening, zaključati je tamo dok ne popravi taj i ostale segmente.
“Kad budemo imali vremena, biće i zaključavanja u halu”, rekao je u polušaljivom tonu bek crno-belih Vanja Marinković na početku razgovora za MOZZART Sport.

U ozbiljnijem tonu košarkaš Partizan na neki način je podvukao crtu sa gostovanja u Sremskoj Mitrovici.
“Pokazali smo reakciju koja se čekalo dosta dugo. Nismo mi na tom meču imali mnogo akcija, ali energija je bila tu. Zahvaljujući njoj smo imali šut, trčanje, odbranu. Dobro, imali smo i dvadesetak izgubljenih lopti. Uprkos svemu tome smo pobedili”.

Izabrane vesti

Kakav je prvi utisak koji je ostavio novi trener na vas?
“Vidi se da je vodio velike timove i da je iskusan trener. Uz samo nekoliko reči zna da objasni šta traži od igrača i koji su njegovi košarkaški principi. Nema tu mnogo filozofiranja. Naravno, ne kažem da i prethodnih sezona nismo imali takav rad, ali Andrea tačno zna ko, šta, gde, kako i kad”.

Doduše, crno-beli nisu još stigli ni “pošteno” da uđu u ritam rada sa Trinkijerijem koji je tek zvanično imenovan na funkciju dan pre utakmice Jadranske lige.
“Imali smo jedan trening pre utakmice sa Megom i drugi posle utakmice, oporavak. Znam da nas tek čekao pakao”.

Konkretno, za vas je novi trener rekao da ste odigrali kapitenski, ali da ste se u završnici malo opustili.
Znam da svi možemo bar još 20 posto bolje. Onda ne bi imali ni toliko izgubljenih lopti i loše gradili skok. Ali dobro, polako se uigravamo, biće to sve bolje”.

Sa novim trenerom došao je i novi pomoćnik, ali ne bilo koji…
“Vlado Šćepanović je igračka legenda Partizana, poseduje veliko iskustvo i značiće mnogo, pogotovo nama koji igramo na spoljnim pozicijama.”

Da li su odlazak Nenada Čanka i priče o tome ko će ga naslediti uticale na ekipu?
“Nismo mnogo razgovarali o tome, naš fokus je bio na teren. A vrlo brzo smo shvatili kakav je Trinkijeri trener, odnosno da drži košarku u malom prstu.”

Partizan je u Jadranskoj ligi doživeo dva prilično neočekivana poraza, od Krke u Novom Mestu i Zadra u Beogradu.
“Možda je i bolje da smo sada doživeli te poraze, da se opasuljimo, a ne kao prošle godine da gubimo od FMP-a i Olimpije kada je bilo važno”.

Priliku da se prvi put pojavi pred navijačima u hali Pionir, Trinkijeri će imati u utorak protiv Trenta u Evrokupu, a Marinković očekuje da crno-beli uz podršku sa tribina upiše trijumf u napravi važan korak u borbi za plasman u Top 16.
“Trento je jedinu pobedu u sezoni ostvario baš protiv nas. Ako ih dobijemo u utorak bićemo korak bliže cilju a to je plasman u Top 16 fazu Evrokupa.”

Kako se uklapaju novajlije u ekipi - Stefan Janković i Entoni Braun?
“Braunu su ovo prve evropske utakmice, potrebno mu je vreme da se navikne. Ali siguran sam da će doći na nivo koji svi očekuju. A što se tiče Jankovića, on je imao burno leto. Nikome ne bi bilo lako u toj situaciji. A svakako se radi o igraču koji poseduje kvalitet”.

Nekoliko godina unazad navijači Partizana očekuju da Marinković potpuno “eksplodira” na terenu i pokaže pun potencijal. Za sada u Jadranskoj ligi prosečno beleži 16,7 poena na Jadranu, odnosno 15,6 u Evrokupu. I čini se da bi baš upravo ovo mogla da bude sezona pune afirmacije.
“Osećam se super, samo mi je žao zbog poraza koje smo vezali. Radio sam letos dosta sa pomoćnim trenerom Matovićem. Nadam se da ću ove sezone imati konstantnost, tako je bilo u dosadašnjim utakmicama. Bitno je da uđem u ritam, ali pre svega da ekipa igra dobro i uđe u seriju pobeda”, zaključio je Marinković.

Foto: Starsport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara