Goga Bitadze
Goga Bitadze

Mega ispustila +14 u Morači, serija čudnih sudijskih odluka i preokret Budućnosti

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.12.18. | 22:50

Na kraju 91:85 za Podgoričane uz obilatu pomoć arbitara

Mnogo drame, dobre košarke, nažalost i čudnih sudijskih odluka koje su u nekim važnim trenucima pogurale Budućnost do velikog preokreta u superzanimljivom okršaju sa Megom Bemaks. Na kraju, u velikom derbiju desetog kola ABA lige pobeda favorizovanog domaćina od 88:85 i treći poraz srpskog predstavnika u regionalnom takmičenju.

Šteta za tim Dejana Milojevića, koji je već posle šest minuta igre imao prednost od 22:7, u nekoliko navrata u drugoj deonici, pa i početkom treće, imala je Mega i velikih 14 razlike, nisu u tim trenucima Podgoričani znali šta će sa Gogom Bitadzeom, Stefanom Fundićem i Ognjenom Čarapićem. Bitazde je u prvoj četvrtini ubacio 13 poena, 19 za uvodnih 20 minuta, ali je nažalost stao u nastavku kada su domaći odgovorili gostima. 

Izabrane vesti

Domaći, a čini se i sudije čije su brojne odluke bile, najblaže rečeno, diskutabilne. I po pravilu uvek u korist aktuelnih šampiona Jadrana.

Nije naravno bilo samo do sudija, imali su i igrači Mege nekih pogrešnih odluka, čak i u finišu meča u kome su mogli da osiguraju pobedu samo da su bili malo hladnije glave. Međutim, pri vođstvu od 85:81 Adam Mokoka je promašio čist šut za tri, nakon toga i jedan zicer, usledio je zatim i jedan faul nad Erlom Klarkom koji to nije bio, uzalud je Milojević protestovao kod sudija, držali su oni isti kriterijum, čitaj: domaćima gledali kroz prste, a gostima svirali sve, pa i više od toga. Na kraju, 91:85 i osma pobeda Budućnosti, koja je tako zadržala drugo mesto na tabeli na kojem je po svemu viđenom u Morači mogla da bude i Mega. 

Kako bilo, Goga Bitadze je posle tek skromnog drugog poluvremena utakmicu završio sa 23 poena i šest skokova, Nikola Mišković je dobacio do 14, Fundić i Čarapić su ubacili po 12, ovaj drugi je imao i šest asistencija. U pobedničkom timu 20 poena Erla Klarka, 16 Nemanje Gordića – imao je ključnu ulogu u preokretu Budućnosti u trećoj četvrtini – Koti Tejlor Klark je pobedi doprineo sa 14, Edvin Džekson sa 13.

Doprinos sudijske trojke u sastavu Milan Nedović, Matej Špendl, Dragan Porobić teško je izračunati, ali nije bio mali.

U drugoj utakmici večeri Cibona je u Novom Mestu savladala Krku sa 100:90 i četvrtom pobedom u sezoni izdigla se iznad timova na deobi poslednjeg mesta, gde je i njen današnji rival. Slovenci su se držali sve do 90 sekundi pre kraja kada je na semaforu pisalo 88:88, ali tada je Damir Markota pogodio za tri, potom je Karlo Uljarević ukrao jednu loptu, a Marko Ljubičić ubacio jedno bacanje i odveo Zagrepčane na 92:88 posle čega Krka nije mogla nazad u meč. Ljubičić je sa 21 poenom, sedam asistencija, četiri skoka i indeksom uspešnosti 31 bio ubedljivo najbolji igrač gostujućeg tima na parketu. Luka Lapornik je u poraženom timu ubacio pet trojki, ukupno 25 poena, ali nije vredelo.

ABA liga, 10. kolo:

Petak

Cedevita - Olimpija 95:82
/Bel 23 - Špan 20/

Subota

Igokea - Partizan 84:97
/Adamović 19 - Marinković 28/

FMP - Mornar 82:84
/Apić 24 - Vranješ 19/

Nedelja

Crvena zvezda - Zadar 97:70
/Regland 17 - Von 16/

Ponedeljak

Krka - Cibona 90:100
/Lapornik 25 - Ljubičić 21/

Budućnost - Mega Bemaks 91:85
/E. Klark 20 - Bitadze 23/

(FOTO: Budućnost VOLI)


tagovi

Goga BitadzeStefan FundićOgnjen ČarapićNikola Mišković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara