Detalj sa utakmice (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)
Detalj sa utakmice (Foto: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Mega poklekla u poslednjoj četvrtini protiv Igokee, meč obeležio okršaj Brankovića i Tanaskovića

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 14:41

Igokea slavila i nanela drugi poraz ekipi Marka Baraća, ključ trijumfa u dvostruko više uhvaćenih lopti

Sastali su se učitelj i učenik u drugom kolu ABA lige, a pobedu nad ekipom dugogodišnjeg saradnika odneo je Dragan Bajić. Njegova Igokea je u poslednjoj četvrtini slomila otpor Mege Maraka Baraća i posle uvodnog poraza od Mornara upisala prvi trijumf u sezoni (87:76), dok je beogradski tim pretrpeo i drugi neuspeh.

Meč je obeležen i odličnom borbom koju su pod obručima vodili talentovani centri. Megin Danko Branković je ubeležio 15 poena, ali i sedam asistencija, kao i po šest skokova i blokada (rekord kluba). S druge strane je na skok od dabl-dabla bio bivši igrač Partizana Nikola Tanasković (18 poena).

Izabrane vesti

Jedan od presudnih faktora bio je odnos skokova. Igokea je daleko bolje gradila u reketu i sakupila 42 skoka (16 ofanzivnih), dok je Mega pokupila samo 20 lopti pod obručima.

Vodila se ravnopravna borba punih 30 minuta. Igokea je vodila u prvom poluvremenu i sve do finiša treće deonice, kada su domaći igrači režirali preokret. Poene u poslednjim sekundama kvartala je za 60:59 pred odlazak na odmor postigao Aleksa Uskoković.

Tanasković je sjajno otvorio poslednju deonicu, pa je Igokea vratila kontrolu nad utakmicom u svoje ruke. Priključili su mu se Rej, Kosta Kondić i Mario Nakić, pa je razlika dostigla i dvocifren broj poena. Mega je pokušavala da se vrati, ali nije imala snage za novi preokret.

Malkolm Kazalon je bio najefikasniji u poraženoj ekipi sa 19 poena, ali je Danko Branković bio najkorisniji sa indeksom 26. Ispratili su ih Nikola Đurišić sa 13 i Cerovina sa 12 poena. U pobedničkom sastavu je od Tanaskovića efikasniji bio samo bivši igrač Makabija Kendrik Rej sa 20 poena, dok je Mario Nakić odigrao još jedan dobar meč i okončao ga sa 16 poena.

ABA LIGA, 2. KOLO:

Petak

Split - Cedevita 77:95

Subota

Borac Mozzart - FMP 84:85

Nedelja

Mega - Igokea 76:87

17.00 Studentski centar - Cibona

19.00 Mornar - Zadar

Ponedeljak

16.00 MZT - Partizan Mozzart Bet

18.00 Crvena zvezda - Budućnost



tagovi

IgokeaKK MegaDanko BrankovićNikola TanaskovićMario NakićKendrik Rej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara