Mega sa četiri kandidata na ovogodišnjem draftu

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.06.19. | 18:24

Predviđa se da će Bitadze biti izabran u prvoj rundi, a Mokoka u drugoj

Sati su ostali do NBA drafta koji će se ove godine održati u Barklej centru u Bruklinu. Kao što je to postala tradicija u prethodnih nekoliko godina, Mega Bemaks će i ove sezone imati predstavnike na ovom planetarno popularnom događaju. Tim povodom je u Sjedinjene Američke Države otputovao i generalni menadžer ovog kluba, Goran Ćakić.

Inače, treba napomenuti podatak da je „ružičasti“ klub apsolutni rekorder kada govorimo o broju izabranih igrača u konkurenciji klubova van severnoameričkog kontinenta. Ukupno devet košarkaša Mege je od 2014. godine draftovano u najjaču košarkašku ligu na svetu. Seriju su otvorili Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nemanja Dangubić pre pet godina, ispratili su ih Timoti Luvavu, Ivica Zubac i Rade Zagorac dve godine kasnije, a kao poslednji u nizu došli su Vlatko Čančar, Ognjen Jaramaz i Alfa Kaba 2017. godine.

Izabrane vesti

Kada govorimo o ovogodišnjem NBA draftu, Mega Bemaks će imati četiri kandidata. Naravno, najviše se očekuje od Goge Bitadzea, koji je ove sezone pokupio priznanja za najkorisnijeg igrača ABA lige i domaće Superlige. Gruzin može da se pohvali i da je izabran za ovogodišnju „zvezdu u usponu“ u Evroligi. Prognoze su da bi centar Mege mogao da bude izabran u prvoj rundi.

Od ostalih, tu su Adam Mokoka, koji bi takođe mogao da bude odabran u prvoj rundi, mada brojni specijalistički sajtovi ipak prognoziraju da će biti draftovan u drugoj rundi. Luka Ašćerić i Edin Atić su kao izlazno godište automatski prijavljeni za ovogodišnje izdanje NBA drafta.

Pred put u Sjedinjene Američke Države, generalni menadžer Mega Bemaksa, Goran Ćakić, izjavio je za klupski sajt da veruje da će ovogodišnji NBA draft biti samo još jedna potvrda da je „ružičasti“ klub odlična sredina za razvoj i afrimaciju mladih košarkaša sa ovih prostora.
„Kao i prethodnih godina, sa velikim nestrpljenjem iščekujemo NBA draft koji za nas predstavlja finale sezone. Mnogo je rada uloženo u klubu, počevši od samih igrača i stručnog štaba, preko uprave i menadžmenta, kako bismo došli do sadašnje pozicije koju Mega ima, a to je da je najbolji klub za razvitak mladih igrača koji imaju ambiciju da zaigraju u NBA. Počelo je sa igračima iz Srbije 2014. godine kada je među košarkašima Mege na NBA draftu izabran Nikola Jokić, koji je nakon pet godina proglašen za najboljeg centra NBA lige. U međuvremenu su u klub pristizali i igrači iz različitih država, koji su posle vremena provedenog u Megi takođe pronalazili put do NBA drafta i najjače lige na svetu“, izjavio je menadžer Mege.

On dodaje da će boravak u SAD-u iskoristiti kako bi razgovarao i razmenio iskustva sa brojnim predstavnicima NBA klubova. Ističe da se svakodnevno radi na poboljšanju uslova svih koji rade i treniraju u „ružičastom“ dresu.
„Verujem da ćemo i na predstojećem draftu nastaviti pozitivan trend i da će se sledeće sezone povećati broj igrača koji su direktno iz Mege obukli dres nekog od NBA timova. Mega kao klub svake godine nastavlja da raste, uslovi za rad i napredak igrača se konstantno podižu, a tokom godine nam pristižu molbe od košarkaških radnika širom sveta sa željom da se upoznaju sa sistemom i načinom rada u Megi. Boravak na NBA draftu će biti iskorišćen i za razgovore i razmenu iskustava sa predstavnicima NBA timova, a sve sa ciljem podizanja nivoa naše organizacije“, zaključio je Ćakić.

U Megi se i sada razvijaju neki veoma kvalitetni igrači, kako domaći, tako i strani, pa treba očekivati da se ovaj pozitivan trend samo nastavi u godinama koje dolaze.

Foto: Mega Bemax / Ivica Veselinov


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara