Megine trojke spržile Mutin Dinamik, odlični Bitadze

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.02.18. | 18:34

Tim Dejana Milojevića je u polufinalu Kupa Radivoja Koraća čeka pobednika meča Partizan - Zlatibor

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Mega Bemaks je treći učesnik Kupa Radivoja Koraća. A do toga je tim Dejana Milojevića došao pre svega zbog odlične rafalne paljbe za tri poena (12 datih trojki) i šuta koji ga je služio vrlo dobro celim tokom meča - 94:79. Naravno, pored toga i zbog odlične igre Goge Bitadzea koji je dao 17 poena i imao 11 skokova.

Izabrane vesti

Bio je to pravi šuterski obračun jer su se napadi u velikom procentu završavali šutem iz daljine. Dobre role na ovom meču imali su Mišković i Čančar.

Dinamik je zapravo meč otvorio sa dobrim šutevima za tri poena, pre svega Aleksandra Todorovića koji je ubacio čak tri vezana šuta van 6,75. Sa druge strane Mega je uzvraćala sjajnom unutrašnjom igrom i to je držalo balans na startu meča.

Držao se Dinamik u igri tokom prvog poluvremena iako je tim Miroslava Mute Nikolića realno bio autsajder na ovoj utakmici. Posle 10 minuta bilo je 18:18.

Generalno je to bio duel pun trojki sa obe strane. Sa jedne strane je pogađao Rebić, a sa drugeVulikić i Đurasović. Prava revija šuteva za tri poena je viđena u prvih 20 minuta - čak 35 pokušaja ukupno. Zaista su se oba tima mnogo oslanjala na šut iz daljine.

Negde pred kraj prvog dela Mega je krenula da se odmiče na semaforu, a pre svega zbog odlične igre Goge Bitadzea. Gruzin je bio odličan na obe strane terena i stvarno je dominirao u tim momentima.

Potom su se razigrali Čančar i Čarapić, te talentovani Mišković, pa je Mega otišla na odmor s prednošću od 16 poena (53:37).

Ispostavilo se da je ta prednost nedostižna za Dinamik koji je pokušavao da se vrati u igru, ali je bio prilično daleko od toga. Mega je konstantno bila na prednosti od oko 20 razlike. Na sigurnoj distanci.

Mega Bemaks će u polufinalu igrati sa boljim iz okršaja Partizan - Zlatibor Čajetina.

Kup Radivoja Koraća: Mega Bemaks - Dinamik

Dvorana Čair, Niš, 1.500 gledalaca
Sudije: Maričić, Prpa, Vesković

MEGA BEMAKS: Rebić 11, Sinovec 5, Marjanović 3, Čančar 11, Čarapić 15, Jaramaz 6, Bitadze 17, Lazić 8, Koprivica 1, Samardžiski 2, Mišković 14, Kapetanović 1

DINAMIK:  Vašington 3, Beslać 8, Krstić 15, Vulikić 10, Milisavljević 5, Đurasović 6, Todorović 20, Miladinović 2, Grbović, Rakićević, Zekavčić 1, Stevanović 9

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALE

Četvrtak:

FMP - Metalac 101:68
/Čović 18 - Đukanović 22/

Crvena zvezda - Borac Čačak 85:79
/Feldin 15 - Đoković 18/

Petak:

Mega  Bemaks - Dinamik 94:79
/Bitadze 17 - Todorović 20/

19.30: (1,85) PARTIZAN (hendikep -29,5) ZLATIBOR (1,85)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Strahinja Klisarić


tagovi

Goga BitadzeMega BemaksKK Dinamik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara