Entoni Edvards (©AFP)
Entoni Edvards (©AFP)

Meloun : Denver nije samo Jokić, Edvards : Da, ali je najbolji na svetu

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 11:31

Vukovi i dalje gladni, Konli i Finč veruju u konačan trijumf

Četiri utrakmice, isto toliko brejkova. Daleko je ova serija od toga da bude gotova, to je sada potpuno jasno. Mnogima se čini da je duel ove dve ekipe finale pre finala, iako se radi tek o drugoj rundi plej-ofa. Denver Nagetsi, na čelu sa Nikolom Jokićem, pokazali su šampionski mentalitet i vratili prednost domaćeg terena i nema sumnje da će peta utakmica doneti odgovore na mnoga pitanja, pre svega na ono najvažnije – koja ekipa će do meč lopte?

Trener Nagetsa Majk Meloun govorio je o fantastičnom Entoniju Edvardsu, ali i o tome koliko je značajno za njegovu ekipu to da mogu da se suprotstave najjačim timovima ove lige i bez Nikole Jokića na parketu.

Izabrane vesti

Znali smo da će protivnik biti motivisan, to je pokazao Entoni Edvards (44 poena). Kada Jokić uđe u probleme s faulovima, kao što je bio slučaj večeras, svi pomisle: ’Kako će Denver bez njega’? Drago mi je da smo pokazali da mi nismo samo Jokić, da imamo kvalitetan tim. Momci s klupe su dali dali izvanredan doprinos, Redži Džekson, Kristijan Braun, Džastin Holidej.

Pa ipak, super-zvezda Timbervulvsa Entoni Edvards ističe da je baš Jokić najveći problem za Minesotu.

On svaku grešku kažnjava, teško je igrati protiv njega. Jednostavno, imaju najboljeg igrača na svetu i to je to. Isto tako ne mislim da oni imaju bilo kakav momentum, mi smo dobili dve utakmice – oni su dobili dve utakmice.“

Osvrnuo se Edvards i na malu verbalnu razmenu sa Džamalom Marijem posle utakmice. Popularni “trash-talk“. Nije mu zasmetao. Štaviše...

Rekao sam mu da volim ono što priča, da nastavi tako. Nije mi ništa odgovorio, ali verujem da me je čuo.“

Šef stručnog štaba Minesote, Kris Finč, znao je da ovaj plej-of duel neće biti tek tako gotov.

Nikad nismo ni mislili da će ova serija biti kratka. U trenucima kada smo bili blizu da se vratimo u meč poremetile su nas izgubljene lopte, nekoliko ofanzivnih faulova sviranih Goberu... Potrudićemo se da dođemo do pobede u sledećem meču“.

Majk Konli je dodao da je ovo jedna od serija gde je teže dobiti utakmicu na svom terenu nego napraviti brejk.

Ovo je definitivno jedna od onih serija gde je jedna pobeda kod kuće sve što vam je potrebno. Znamo da neće biti lako ali idemo na pobedu u Denveru, uradili smo to i ranije. Bitno je da ostanemo mentalno u utakmici i da ne dozvolimo da nam neke manje greške odvuku pažnju i da nas smaknu sa pobedničkog koloseka.


 



tagovi

Entoni EdvardsMinesota TimbervulvsMajk MelounDenver NagetsNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara