Meloun predviđa Jokiću nove visine: Redovan na Ol-staru, član najbolje petorke i Kuće slavnih

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.12.18. | 14:19

Trener Nagetsa o odnosu sa srpskim centrom i detaljima koji su iskristalisali njihovu saradnju

Nikola Jokić polako krcka četvrtu godinu u NBA ligi i trenutno Denver suvereno vodi ka toliko čekanom plej-ofu.

Iz godine u godinu Jokić konstantno podiže lestvicu na viši nivo, a uprkos određenim insinuacijama da ove sezone igra lošije nego li u prethodnoj, činjenica je da Denver izgleda kao pravi tim i to zasad daje rezultat.

Izabrane vesti

Mada u tri pune sezone još nije dostigao nivo Ol-star igrača – prošle sezone mu zamalo promaklo učešće u najatraktivnijoj utakmici u NBA – trener Nagetsa Majkl Meloun nema dilemu da Jokića čeka blistava budućnost. Odnosno, čak i mesto člana Kuće slavnih u Springfildu. Uz postepen napredak...
“Jokića vidim kao redovnog Ol-star igrača u budućnosti, a onda i člana najboljih petorki. E, onda za 15, 20 ili 25 godina siguran sam da će dogurati i do Kuće slavnih, jer može da dominira na svakoj utakmici, bez da postigne koš“, kaže Meloun za američke medije.

Mada je o odnosu njih dvojice ispričano mnogo priča, Meloun tvrdi da na profesionalnom nivou nije morao mnogo vremena da posvećuje u tehničkom radu sa Jokićem. Objasnio je i zašto.
“Moj izazov sa Nikolom poslednjih godina nema nikakve veze sa košarkom, jer on ima superiorni pregled igre, fizički stalno napreduje, gura svoje telo do limita. Psihički je snažan, zna kako da se suoči s problemom, ima sve bolji odnos sa sudijama, malo više je poneo ulogu lidera. Na svim tim aspektima sam video veliki napredak. Govorimo o mladom čoveku koji dolazi iz drugačijeg okruženja. Jako sam zahvalan franšizi što ga je identifikovala kao nosećeg igrača i dala mu jak ugovor“.

Pošto su sve češći slučajevi da treneri imaju problem sa svojim franšiznim igračima, ovo je dobra vest za Denver. Meloun i Jokić su izgradili poseban odnos, pun poštovanja i razumevanja, što daje prave rezultate i na parketu.

Foto: Reuters


tagovi

Denver NagetsNikola JokićMajkl Meloun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara