Melounova lekcija Jokiću! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.03.18. | 08:40

Nećeš da igraš? Na klupu!

Dobijao je iskrene aplauze i pohvale kada je ređao poteze koji ostavljaju bez daha, košarkaška planeta zanemela je posle najbržeg tripl-dabla u istoriji NBA, ali kada izostane volja za igrom i kada to šteti ekipi - moraš na klupu!

Igra Nikole Jokića ponovo je tema američke košarkaške javnosti, ali ne zbog dobrih poteza, niti velikih brojki. Momak iz Sombora propustio je kompletnu četvrtu deonicu u meču gde je Dalas slavio rezultatom 118:107 (29:25, 29:37, 38:23, 22:22), a Majkl Meloun uopšte nije bio zadovoljan onim što je mogao da vidi od svoje prve zvezde. Počev od zalaganja u odbrani, na čemu mu je najviše zamerio. Zbog toga je dobio lekciju od svog trenera: Nećeš da igraš? Na klupu!
"Jedna je stvar da promašiš šut ili napraviš grešku. Nešto potpuno drugo je kada izađeš na parket i samo odrađuješ stvari. Ako nisi spreman da budeš na terenu i pružiš sve od sebe, nećeš ni igrati", kategoričan je bio Meloun, siguran da svaki igrač mora da pazi na svoj ugled:
"Mi nikome ništa ne dugujemo. Sve ono što igrači duguju je da budu na parketu i daju svoj maksimum".

Izabrane vesti

Mediji u Sjedinjenim Američkim Državama izdvojili su upravo situaciju s početka teksta kao jedan od dokaza Jokićeve loše volje. Praktično tri metra bio je ispred svog napadača, legendarnog Dirka Novickog i nije želeo ni da proba da mu zasmeta kod otvorenog šuta. Nedugo zatim Jokić je izašao sa terena i više se nije vraćao. Novicki je, važnosti cele ove situacije radi, sa distance pucao 5/7! 

Srbin je odigrao možda i najslabiju partiju ove godine. Za 25 minuta na terenu ubacio je samo četiri poena (2/9 iz igre, 0/4 za tri), pri čemu je imao još devet skokova, pet asistencija, dve ukradene lopte i jednu blokadu, uz samo jednu izgubljenu loptu.

Najveći problem u ovom trenutku je što se u Zapadnoj konferenciji vodi žestoka borba za plej-of, a u istu je umešan baš i Denver. Prethodni neuspesi Minesote i Oklahome otvorili su vrata Nagetsima da nastave proboj ka mirnijim vodama, ali je ovaj poraz samo potvrdio kakav posao čeka kompletan tim do kraja ligaškog dela! A ostalo je još 18 utakmica, što znači da trka ulazi polako u završnu fazu.

Nikola Jokić je naučio važnu lekciju. Ponajviše jer je usred plej-of trke, najvažnije i najrealnije u novijoj istoriji kluba. Ovim tempom Denver neće daleko stići, mada je sreća u nesreći ta da su i Klipersi poraženi od Nju Orleansa. Doduše, Juta ne prestaje da ređa pobede, što dodatno komplikuje situaciju... 

Kod Dalasa najefikasniji igrač bio je Jogi Ferel sa 24 poena (9/11 iz igre, 6/7 za tri), s tim da su još petorica njegovih saigrača bili dvocifrenog učinka. Dag Mekdermot i Harison Barns upisali su 15, Dirk Novicki 17, a Denis Smit Džunior 18 poena, uz 11 asistencija, i pet skokova. U redovima Denvera Vilson Čendler skupio je 21 poen, Pol Milsap je imao 12, a Vil Barton 16 poena, uz osam uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Filadelfija 114:128
/Hauard 30 - Šarić 19/

Toronto - Atlanta 106:90
/Derozan 25 - Bazmor 14/

Vašington - Majami 117:113 - pp
/Bil 30 - Vejd 22/

Oklahoma - Hjuston 112:122
/Vestbruk 32 - Pol 25/

Dalas - Denver 118:107
/Ferel 24 - Čendler 21/

Portland - Njujork 111:87
/Lilard 37 - Hardavej 19/

Golden Stejt - Bruklin 114:101
/Kari 34 - Rasel 22/

LA Klipers - Nju Orleans 116:121
/Vilijams 27 - Dejvis 41/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA


tagovi

Nikola JokićMajkl MelounDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara