Meni ne treba niko, ja uzmem loptu i sam rešavam: Kralj Džejms 20 za četvrtinu, 46 ukupno! Šut 70 %! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.04.18. | 08:39

Klivlend izjednačiio, brejk Jute, Bjelica spakovao 16 poena Hjustonu

Nekad deluje da je ljut. Nekad, da nema s kim da igra. Nekad ostavlja utisak i da nema potrebe da bilo ko drugi osim njega izlazi na parket. Sve može sam. Kad mu date loptu i kad se licem okrene ka košu. Lebron Džejms u najboljem izdanju. Uzme „basketaru“, zbliži se s njom, pomiluje je, postanu savaznici i taj „pakt“ doslovce uništi protivnika, kao što je brutalnom partijom vratio Indijanu u realnost i Klivlendu doneo izjednačenje u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije NBA lige - 1:1.

Jednog od najdominantnijih košarkaša današnjice opasno je zaboleo brejk Pejsersa iz prvog meča. Rešio je da im vrati milo za drago, razleteo se terenom i lanjskom finalisti doneo prvu pobedu u doigravanju - 100:97.

Izabrane vesti

I to na kakav način!

Meč je završio sa 46 poena, 12 skokova i pet asistencija. Uz šut - dobro protrljajte oči - 17 od 24. Promašio je samo sedam pokušaja iz igre, što je na ovoliki broj šuteva zanemarljivo. Procenat uspešnosti od 70 odsto najbolje je svedočanstvo partije Kralja košarke i smernica kako bi Kavalirsi mogli da izgledaju u odučujućem delu sezone. Lebron je postigao uvodnih 11 poena svog tima, prvu četvrtinu završio na koti 20 (tek drugi put u karijeri), krao lopte, zakucavao, u drugom delu varkom tela izbacio iz igre Lensa Stefensona da se ovaj „prosuo“ po parketu, a kad je takav onda niko ne može da ga zaustavi.

Džejmsova spektakularna košarka omogućila je Klivlendu da u uvodu meča stekne 18 poena prednosti. Dvocifrenu razliku domaćin je održavao sve do pred kraj treće deonice, kad je malo posustao, ali uz pomenute brojke nije smeo da izgubi. U ekipi Tajrona Lua doprinos trijumfu dali su još Kevin Lav (15) i Kajl Korver (13).

Goste je, kao i pre četiri večeri, predvodio Viktor Oladipo sa 22 poena (polovičan šut iz igre, devet od 18), Majls Tarner se zaustavio na 18, ali je Indijana veliki posao obavila u prvom susretu i s obzirom da je u drugom uspela da postepeno topi razliku do podnošljive granice ima čemu da se nada, jer naredna dva meča igra na svom parketu. Prvi u noći između petka i subote.

Nešereno je i u seriji Oklahoma - Juta (1:1), pošto su Džezeri napravili brejk u Solt Lejk Sitiju (102:95) i pokazali da spekatakularna košarka koju si igrali u drugom delu sezone može da im donese proboj u polufinale konferencije.

Izvanredni Donovan Mičel predvodio je goste sa 28 poena. Ruku na srce, baš se ispromašivao (nijedna od sedam ispucanih trojki nije ušla, šut iz igre deset od 25), ali je zato u prelominim trenucima susreta bio nezuastavljiv, postigavši 13 poena u završnoj četvrtini. Osim Mičela, sjajnu partiju pružio je Riku Rubio (22 poena, sedam skokova, devet asistencija), dok su Derik Fejvors (20 poena, 16 skokova) i Rudi Gober (13 poena, 15 uhvaćenih lopti) vešto iskoristili činjenicu da je centar Stiven Adams imao probleme sa penalima.

Iako je Oklahoma serijom 13:0 u trećoj deonici pokušala da uradi nešto više, nedostajali su joj očekivani poeni Rasela Vestbruka (zaustavio se na 19, malo za njegove standarde). Pol Džordž je ubacio 18, a Karmelo Entoni 17.

 

Prednost domaćeg parketa u potpunosti je iskoristio Hjuston, i u drugom meču bez većih problema je savladao Minesotu (102:82), zahvaljujući Krisu Polu (27 poena). Uprkos trijmfu, Džejms Harden bi morao što pre da zaboravi ovu utakmicu, promašio je čak 16 puteva iz igre!? A pogodio tek dva... Dovoljno samo za 12 poena.

Minesota nije imala šanse u Teksasu, iako je srpski reprezentativac Nemanja Bjelica pružio jednu od boljih partija ove sezone. Bivši MVP Evrolige uposao je 16 poena (šut iz igre pet od devet), iz osam skokova i dve asistencija, dok je Karl Entoni Tauns bio očajan sa svega pet poena.

NBA PLEJ-OF

Klivlend - Indijana 100:97
/Džejms 46 - Oladipo 22/, rezultat u seriji 1:1

Oklahoma - Juta 95:102
/Vestbruk 19 - Mičel 28/, rezultat u seriji 1:1

Hjuston - Minesota 102:82
/Pol 27 - Bjelica 18/, rezultat u seriji 2:0

FOTO: Action images


tagovi

Lebron DžejmsNBA plej-ofKlivlend Kavalirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara