""
""

Metalac iznenadio desetkovanu Megu: Bakić i Mičel za prvi trijumf u Superligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.04.14. | 21:52

Ekipa Dejana Milojevića nije se snašla bez Nikole Jokića i povređenog Vase Micića

Posle prošlogodišnjeg šokantnog trijumfa košarkaša Metalca nad Crvenom zvezdom Valjevo je ponovo imalo razlog za veliku radost! Metalac je u malom derbiju drugog kola Superlige Srbije savladao desetkovanu Mega Vizuru sa 77:72 i tako došao do prvog trijumfa ove sezone.

Koliko ekipi Dejana Milojevića u ovom trenutku fale povređeni Vasa Micić i Nikola Jokić, koji se još uvek nalazi na "Nike Hoop Summit" u SAD, govori i činjenica da je domaćin već posle prvih deset minuta imao rezultat 21:10, koji je već tada najavio kakav će konačni rezultat biti.

Izabrane vesti

Iako su gosti iz Zemuna, u nedostatku dvojice strelaca, uspevali da se preko Veličkovića, Miljenovića i Varde vrate u igru krajem treće deonice i dvocifreni zaostatak umanje na svega dva poena (55:53), više od toga nisu mogli. Prelomni je bio početak poslednjeg kvartala, kada je domaćin uspeo da prebrodi sve nalete gostiju i kazni promašaje protivnika, pretvori ih u novu ozbiljniju prednost, posle čega više nije bilo povratka za Megu.

Najefikasniji pojedinac u redovima domaćina bio je Bakić sa 22 poena (4/10 za tri), Mičel je ubacio 18, a Tomašević 13 poena, uz čak osam skokova. U ekipi Mege Veličković je imao 18 poena i 12 uhvaćenih lopti, Miljenović 17, a Varda 15 koševa. 

Andreja StevanovićU poslednjem meču dana Radnički je slavio u Kosjeriću protiv Crnokose sa 90:74 i tako upisao prvi trijumf ove sezone. Domaći sastav je pretrpeo drugi uzastopni poraz, dok je ekipa Miroslava Nikolića uspela da se oporavi posle poraza od Partizana i vrati na kolosek.

Kragujevčani su još u ranoj fazi meča uspostavili kontrolu, napravili lepu razliku na startu i držali je tokom svih 40 minuta. 

Marko Marinović bio je najbolji strelac sa 29 poena, tri skoka i pet asistencija, 18 je dodao Birčević, 16 Kalinić, a 13 Lešić. U ekipi Crnokose Janjušević je imao 19 poena i osam uhvaćenih lopti, a Vujošević 14 poena i sedam asistencija.

SUPERLIGA SRBIJE - 2. KOLO:

Subota:

Crvena zvezda - FMP 83:67

Crnokosa - Radnički 74:90

Metalac - Mega Vizura 77:72

Ponedeljak:

19.00 Borac MOZZART Sport - Partizan

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

SrbijaRadnički NišMega VizuraKošarkaška SuperligaKK MetalacKK Crnokosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara