Micić: Fantastična i nefantastična utakmica! Ali, ovako je slađe

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.05.18. | 19:43

„Ne znam iskreno da li Šaras ostaje, Pangos zaslužuje veliki klub“, rekao je Micić posle meča sa CSKA

Žalgiris je treći tim Evrolige, ali do toga je morao da se oznoji pošteno. Iako je imao vođstvo i od 24 poena razlike.

Jedan od najboljih igrača Žalgirisa protiv CSKA bio je Vasilije Micić sa 15 datih poena.

Izabrane vesti

Posle meča je rekao da mu je možda ovako i slađe da dođe do treće pozicije...
Fantastična i nefantastična  utakmica. Na kraju je bilo nešto što nismo svi očekivali gledajući prvih 35 minuta, ali zna se kako mi igramo cele sezone. Ne mogu  da kažem da je bilo očekivano, ali smo dobili meč u poslednjim sekundama. Ali ovako je možda i slađe.  Nismo imali iskustva da finiširamo utakmicu

Preuzimao si odgovornost u važnim momentima?
Jeste. Znači mi ovakva utakmica. Posebno što je prethodna bila pre dva dana i nije bila najsjajnija. Mnogo mi  je drago što sam  unapredio igru za  dva dana. Prvo iskustvo na Fajnal foru. Svaki  minut na terenu mi je značio. Takve trenutke najviše volim“.

Iza Micića je sjajna sezona. Od Evropskog prvenstva, do Fajnal fora.
Meni je prošla sezona bila pokazatelj oko toga šta mogu  i šta posedujem. Ja sam dečko  koji voli da trenira, da radi. Znam iz čega sam  se  vratio, iz čega sam izašao. To je moja stvar, moja karijera“.

Koliko može ovaj tim da ostane na okupu?
Neki igrači su ostali, ali definitivno Pangos treba da ide. Ima  izvanrednu sezonu i njegovi apetiti su veliki. Ne znam šta će biti  sa trenerom, i on je napravio izuzetnu sezonu.  I timsku i za sebe lično.  Ima viziju. Ova sezona je pokazatelj da i bez većeg budžeta može da se napravi uspeh. Ja sam bio deo toga i stvarno sam ponosan“.

Da li si pričao o produžetku saradnje sa klubom?
Iskreno  to nikada ne radim dok se ne završi sezona. Jednom sam se opekao. Stvarno mi je lepo, atmosfera,  uslovi. Treba to iskoristiti“.

Bilo je čarki sa Hajnsom?
Nije mi se svideo gest, nije prepoznao momenat o čemu se radi. Zaštitio je ekipu. Znamo se i privatno, nije mi se svideo gest, ali sve je to bilo u žaru borbe“.

Sad kada se završilo, da li ste mogli da osvojite?
Mislim da jesmo zato što smo pobeđivali najveće ekipe cele sezone. Protiv Fenera je nedostajalo iskustva, bilo je izgubljenih lopti...“.

Foto: Star sport


tagovi

Vasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara