Milan Tomić: Niko od nas ne potpisuje ugovor sa peharom i pobedom na papiru

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.09.18. | 16:32

Trener Crvene zvezde pohvalio rad Boriše Simanića i Alekse Radanova

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Laktaša)

Regionalna košarka ponovo je u centru pažnje! 

Izabrane vesti

Posle dugačkih i iscrpljujućih priprema, transakcija na tržištu i popunjavanja rostera, sedam najboljih klubova regionalnog takmičenja iz prošle sezone (Budućnost, Crvena zvezda, Mornar, Cedevita, Partizan, Zadar, Olimpija) biće gosti Igokee u drugom izdanju Superkupa. Košarkaška dvorana u Laktašima biće poprište prve bitke za trofeje u novoj takmičarskoj godini. 

U Crvenoj zvezdi očekivanja su jasna - pehari na svim frontovima! Tako je trener srpskog šampiona Milan Tomić najavio utakmicu protiv Olimpije (petak, 20.30), prvu takmičarsku otkako je sastavljen potpuno novi tim. 
"Pripreme su prošle u najboljem toku. Kao što znate - imali smo dvojicu povređenih igrača: Davidovca i Nenadića, a i Faje je imao problema sa leđima. Bitno je da imamo dobru ekipu, da kada je neko povređen - drugi mogu da popune to mesto istim kvalitetom", jasno će Tomić, ali dodaje:
"Mi krećemo sa prvom zvaničnom utakmicom. Idemo korak, po korak, Niko od trenera, igrača, ili predsednik kluba ne potpisuje ugovor sa peharom i pobedom. Košarka je sport gde igraju dve ekipe. Nadam se da će navijači imati priliku da vide dobru igru i odu zadovoljni kući".

Govorio je šef stručnog štaba Crvene zvezde i o značaju prve utakmice sa takmičarskim značajem.
"Dok sam bio u Olimpijakosu prošle sezone sam kroz šalu pričao posle nekih većih pobeda u Evroligi - mnogo je bolje da se pobedi, nego da se izgubi. To može da se prenese i na ovu situaciju", s osmehom će Tomić.

Pohvalno je strateg crveno-belih govorio o dvojici mladih igrača - Boriši Simaniću i Aleksi Radanovu.
"Da nemaju prostor sigurno ne bi bili u timu. Boriša i Radanov su pokazali da mogu da budu u Zvezdi. Ne očekujem da će odskočiti odmah i da će postati vodeći igrači sad, ali verujem da će napredovati. Slušaju starije, koji pomažu dosta, slušaju mene, što je najbitnije. Očekujem da će obojica imati veoma uspešnu sezonu".

Trener Olimpije Zoran Martić dosta je podmladio ekipu ovog leta, ali se nada da će tim iz Ljubljane napraviti korak napred u odnosu na prošlu sezonu.
"Olimpija je došla u podmlađenom sastavu, videćemo u kakvom ćemo stanju biti na utakmici protiv Crvene zvezde. Imali smo poteškoća jer su petorica igrača bili u svojim reprezentacijama, pa će im ovo biti praktično prve utakmice sa nama. Želimo da idemo napred, prošle godine smo bili sedmi, sada želimo da idemo napred".

Olimpija je, kao i Crvena zvezda, debitant u Superkupu ABA lige.
"Ovo je za nas priprema pred početak prvenstva. Što se tiče utakmice koja nam sleduje - Zvezda je bila učesnik Evrolige dugi niz godina, sigurno jedan od favorita za titulu i ove godine, imaju najviše ambicije i favorit su protiv nas. Mi ćemo probati da im se suprotstavimo i probamo da odigramo najbolje što možemo".


tagovi

Milan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara